Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.11.26. 10:35

Eltérő vélemények tanárverés ügyben

<p>Aranyosapáti, Nyíregyháza - Kedden jogerős ítélet született az Aranyosapáti Általános Iskolában történt tanárverés ügyében. Az iskola testnevelő tanárára támadó asszonyt 5 hónapos börtönbüntetésre ítélték, de mivel felfüggesztett büntetése folyamatban volt, így a a korábban kiszabott egy éves fogházbüntetését is köteles letöltenie.</p>

A SZON felvette a kapcsolatot a helyi iskola igazgatójával és a Cigány Kisebbségi Önkormányzat vezetőjével, hogy mondják el véleményüket az ügyről.

Kozma Károly, az Aranyosapáti Általános Iskola igazgatója közölte velünk, hogy nem kívánja különösebben kommentálni az ítéletet, mivel a bíróság döntését tudomásul vették, továbbá szeretnének már pontot tenni ennek a régi ügynek a végére. A feldühödött anyuka múlt év májusában támadt neki az iskola testnevelő tanárának, mivel a lánya állítása szerint a gyerekkel a tanár erőszakosan viselkedett és lenyomta a fejét. Az asszony azt állította, hogy az eset óta rendezte kapcsolatát az iskolával és a testnevelő tanárral, de az intézmény igazgatója ezt nem tudta megerősíteni - 2008. november 27. 10:05

Jóni Attila, az aranyosapáti Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke család centrikus asszonynak írta le a tanárt bántalmazó anyát, aki nem érdemelt ilyen súlyos ítéletet - „Nem egy rosszindulatú asszony.” Ahogy Jóni Attila fogalmazott, nem tudja elítélni a családot, mivel gyakran előfordul az emberekkel, hogy elpattan náluk egy húr és ilyenkor agresszíven is viselkedhetnek. A család nehéz körülmények között él, a felnőtt gyermekek közül kettő jelenleg börtönbüntetését tölti, és gyakorlatilag az édesanya az egyetlen kereső a családban. Az esetet kirobbantó lány még az édesanyjával él, akit hamarosan nem lesz kinek eltartania. A lány az esetkor nyolcadikos volt, így azóta már nem tanulója az Aranyosapáti Általános Iskolának.

Csütörtökön az elítélt asszonyt kérdezzük az ügyben, vajon miként látja Ő a bírósági ítéletet!

Kapcsolódó cikkek:


-M. István-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!