Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.10.21. 08:56

Postaládánkból: Piac-pláza jégpályával Nyíregyházán

<p>Nyíregyháza - V@rosvita-fórumunkba érkezett G. Ágnes, nyíregyházi olvasónktól érdekes levél, melyben a megújuló piaccsarnokról, a sóstói útfelújításokról, valamint a Városháza Krúdy-termének átalakításáról ír.</p>

Piaccsarnok/újabb bevásárlóközpont:

Nos bevallom, én eléggé furcsállottam a műjégpályát első olvasatra. Bár ha jól tudom, Pesten is, talán újpalotánál a Pólusban is a bevásárló központban van. (lehet rosszul tudom). Én nem hiszem, hogy azt a belváros közepére kellene tenni, ott van akkor az OBI melletti rész, építsék oda.

A piac maradjon meg piacnak. S hogy az árak nem jelentősen fognak emelkedni az árusok felé? Kinek mi a nem jelentős? Egyeseknek pár száz forint is sok, gondoljunk csak az idős nénikre, bácsikra, akik kertjük kicsiny termését árusítják. Tapasztalat szerint (mindennap ott szállok át a munkahelyem felé) leterhelt nagyon az az útszakasz, kicsit tehermentesíteni kellene. Minek oda 1000 állásos parkoló, amikor a belvárosi üzletház is kong az ürességtől? S hogy az OBI mellett lesz átmenetileg az árusítás? A vidéki buszok egy része elmennek a piac előtt, sok városi busz is arra, vagy a közelben közlekedik. Az Obihoz milyen lesz a kijutás? Milyen rásegítő buszjárat lesz? Az az igazság, eszembe sem jut olyan hely ahová áthelyezhetnék ideiglenesen. Esetleg az Univerum mögé? Vagy a Domus azaz a kis Tesco parkolója?

S az építésről….ablakokat, természetes fényeket!!!!!! Ne még egy betonmonstrumot! (Sajna a lakossági fórumot elszalasztottam, bevallom nem is hallottam róla.) A mai építészetből egyre inkább eltűnnek az ablakok! Tény hogy felújításra szorul a csarnok…no de teljes rombolásra is?

Útfelújítások:

Sóstóhegy….amikor írtam, 2-3 napra rá megemelték az aknafedeleket. Kerülgettük a kihelyezett „falábakat”, volt aki elütötte őket, ellopta….Ennek már 3 hete..azóta semmi….a buszjárat mentén a régi TSZ, most Erdészet, az út egyik szélén van egy méteres betontákolmány, de semmi más. 3 hete vezetünk szlalonozva a fedeleket kerülve. Bár lehet műszakilag hülyeség, de én mindig félek attól, hogy a 10centire kiálló fedlap széle szétvágja a gumikereket…jön a hideg, az eső…..mintha azt írtam volna, hogy mindig ilyenkor kezdenek felújítani….meddig várjunk még? Mi tart ennyi ideig? Minek kell belekapni valamibe, aztán lassítani?

A városháza:

belső terme engem is meglepett…sőt, ledöbbentett….de bevallom, a régit sem sokszor láttam, így arról most nem nyilatkoznék.

Reagáljon Ön is Ágnes levelére, írja meg véleményét fórumunkon!

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!