Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.10.07. 09:14

Emlékezés ’68-ra, Végh Antalra

<p>Nyíregyháza - Negyven éve, 1968 áprilisában közölte a Valóság című folyóirat Végh Antal Állóvíz c. szociográfiáját, amely messze ható következményekkel járt.</p>

A szerző, ha élne, most lenne 75 éves. A kettős alkalomból a Szabolcs-Szatmár-Beregi Szemle és a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár konferenciát rendez 2008. október 8-án, szerdán 10.30 órától a könyvtárban (Nyíregyháza, Szabadság tér 2.)

A programban öt előadás hangzik el, és hozzászólásokra is lehetőség nyílik. Az előadók és témájuk: Zöldi László újságíró, médiatörténész: Közéleti viták 1968-ban – Kun István szociográfus: Az Állóvíz szociográfiai értékei – Romány Pál, az MTA doktora, 1975–1980 között mezőgazdasági miniszter: A mezőgazdaság Végh Antal írásaiban – Szekeres István, a Nemzeti Sport volt főszerkesztője: A sport Végh Antal írásaiban – Nagy István Attila újságíró, költő: Végh Antal novellái.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!