Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.10.09. 15:11

Almasör a rakamazi fesztiválon

<p>Rakamaz - Rakamaz nem akar vetélkedni Tokajjal és a borral, de keresi a saját lehetőségeit, így született meg különleges attrakcióként az almasör. <dia width="900" height="700" alt="Almasör a rakamazi fesztiválon 2008.10.09."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Almas_r_a_rakamazi_fesztiv_lon_2008_10_09_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Almasör a rakamazi fesztiválon 2008.10.09." /></a></dia>&#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/almasor-nyiregyhaza.wmv/viewer.html" target="_blank">Almasör: <IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/borkiralyno-nyiregyhaza-almasor.avi/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Nem akar vetélkedni a turisták elhódításában Rakamaz Tokaj városával és a világhírű borával, de keresik a saját lehetőségeiket, hogy különlegességekkel rukkolhassanak elő. Ilyen egyedi termék az almasör, amelyet Rakamazon október 12-én a VI. Jonagold Almafesztivál és Vásár keretében mutatnak be.

Minderről Farkas Ernő polgármester tájékoztatta tegnap Nyíregyházán a média képviselőit. Mint elmondta, Rakamaz és az alma eddig is szorosan összefonódott, s az idei fesztivál attrakciójaként immár a sör is elválaszthatatlan része lesz ennek a közösségnek. A sajtótájékoztatón részt vett Vaskó György, a miskolci Serforrás Kft. igazgatója is, ez a vállalkozás készíti ugyanis az almasört. A rakamazi önkormányzat megkeresése után a Corvinus Egyetemmel közösen kísérletezte ki a cég az almasört, amely a sörivó társadalom számára készült, a sört szeretőknek kínál egy új ízharmóniát. Mint kiemelte, a Jonagold Almasör Rakamaz városé marad, a turisták idevonzása a célja, bemutató jelleggel azonban elviszik hazai és külföldi rendezvényekre.

Az almafesztivál programjának főbb eseményeit Zajácz Miklós főszervező ismertette. A hagyományos felvonulás után 14 órakor lesz az almasör premierje, majd művészeti együttesek szórakoztatják a vendégeket. Este Demjén Ferenc koncertje zárja a rendezvénysorozatot.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!