Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.09.25. 09:53

V@rosvita: Sóstóhegy is megér egy misét

<p>Nyíregyháza – A városfejlesztés témaköre internetes levelezőink körében is napirenden van. „Ideje lenne Sóstó mellett Sóstóhegyet is fejleszteni.</p>

Horribilis árak vannak már itt is mind telek, mind pedig lakások terén” – jegyezte meg G. Ágnes. „Már egy másik fórumba is írtam, hogy ideje lenne az illetékeseknek csak egyszer autóbuszra szállni vagy beülni a kocsiba és Sóstóhegyen a Muskotály utcáról elindulni a Kemecsei út felé. Az emberből az út kirázza a szuszt, ha szemből érkezik egy másik jármű, lehúzódva férünk csak el, az út szélén a gödrökben szinte eltörik a féltengely. Időnként megjelennek a munkások, leszórják hordalékkaviccsal vagy kisebb kőzettel, esetleg betoldozzák a lyukat, amik tartanak még egy hónapot is. Ezt persze mindig hidegben, esőben végzik, nehogy tartós legyen az út. A Kemecsei út felé valamikor nemrég új burkolatot kapott a vasúti átjáró, így ott már nem igen esik szét az autó, ám előtte és utána kész röhej.

Nyíregyháza csak a belvárosból és Sóstóból áll. Szerintem bőven vannak hiányosságok még Borbányán, bár arra ritkán járok. Én úgy hallottam, hogy „csak" a csapadékelvezetést akarják megoldani. Ez sem rossz, hiszen pár házzal arrébb tőlünk esőben inkább hajóval kellene közlekedni és gumicsizmában.

Az jó dolog, hogy a Széchenyi és a Szarvas utca csomópontjával végrekezdenek valamit. De ugyanúgy lehetne kezdeni „valamit" a Korányi-Krúdy, Korányi-Garibaldi, Sóstói u.-Stadion u. közötti szakaszokkal. Balra kifordulni az első két csomópontnál szinte lehetetlen csúcsidőben. Ilyenkor mindig bosszankodok, és azt mormogom: megérdemelné a nép, hogy kapjon ide is körforgalmat. Sokan nem engedik be a főútra a másik autóst, mert félnek, hogy tíz másodperccel később érnek céljukhoz. Emiatt olykor perceket kell várni a kikanyarodásra. A Stadion u.-Sóstói u.-nál a Stadion u. felől egyenesen lehet menni, ám balra kanyarodni nem. Kérdem én: miért lenne veszélyesebb egy balra kanyarodás Sóstófürdő felé? Miért kell tiltani? Miért kellett tiltani a Dózsa György úton a Károlyi cukrászdánál a balra kanyarodást és az egyenesen át haladást?

A nap folyamán megpróbálunk válaszokat szerezni az Ágnes által feltett kérdésekre...

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!