Siker

2024.05.08. 18:00

Egy fotó a Diósgyőri várról Magyarország albumában

A beküldött 120 ezer alkotásból választották ki Bozsó Gyula fotóját a képes kiadványba.

Boon.hu

Bozsó Gyula alkotása, amely az országos megjelenésű fotóalbumban is látható

Forrás: Északerdő

Fotó: Picasa

Bekerült a Magyarország fotóalbuma című kötetbe Bozsó Gyulának a Diósgyőri várról készült fotója. Az Északerdő Zrt. műszaki osztályvezetője. A nemrég megjelent országos fotóalbum képeit a Magyarország 365 című fotópályázatra az elmúlt öt évben beküldött 120 ezer alkotásból válogatták ki. A kezdeményezésnek az a célja, hogy fotókon keresztül mutassa be Magyarország esetenként rejtett értékeit.

Utolsó fotó a felújítás előtt

„A kép 2021 elején, napokkal a Diósgyőri vár rekonstrukciójának megkezdése előtt készült. Szerettem volna egy utolsó fotón megörökíteni Diósgyőr jelképét, Miskolc egyik legismertebb turisztikai gyöngyszemét, az itt élők számára már-már védjeggyé vált csonka toronnyal. Épp abban az időszakban sarki hideg tört be a Kárpát-medencébe, igazi jeges téli körülményeket hozva a környékre. Ennek köszönhetően készülhetett el ez a különleges havas fénykép, amely hófödte épületek és tájak ölelésében mutatja meg a várat” – idézte fel a kép elkészültének körülményeit Bózsó Gyula.

Az Északerdő osztályvezetőjének nem ez az első díjnyertes fotója. A Varázslatos Magyarország című fotópályázaton például a „Tantermünk az erdő” címet viselő alkotását ismerték el: egy tanterembe betévedt fiatal rókát sikerült lencsevégre kapnia. Több könyv szerzője is ezekben a Bükköt népszerűsíti. Fotóalbuma az I Love Bükk című, két másik képes albuma pedig az Ehető erdő és az Erdő finom címűek, amelyek gyűjthető növényeken keresztül adja át azt a majdnem feledésbe merült tudást, amellyel bárki közelebb kerülhet a természethez. Nemcsak gyűjthet segítségével, hanem meg is kóstolhatja az erdő terméseit. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában