Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.09.18. 14:45

Meleg vagyok. Így is kellek?

<p>Nyíregyháza - Kínosabb témát talán keresve sem találtunk volna, de úgy gondoltuk utánajárunk, hogy a munkaadók miként reagálnak arra, ha egy meleg álláskereső érdeklődne az általuk hirdetett munkahely felől.</p>

Galád módon szemezgettünk az álláshirdetések között, majd tárcsáztunk. Megpróbáltuk magunkat úgy eladni, mint egy ideális álláskereső – megfelelő képzetséggel, sokéves munkatapasztalattal, és mérhetetlen rugalmassággal felvértezve. Az egyetlen „szépséghibája” az volt a dolognak, hogy a kellő pillanatban rákérdeztünk – „Problémát jelent-e az, ha a szexuális beállítódottságom eltér az átlagtól.”

Igyekeztünk minél szerteágazóbb állásajánlatokat válogatni, így került a kosarunkba a fiatal férfi üzletkötő, a pultos, a fodrász, a vámügyintéző és az operátor.

A várakozásunkkal ellentétben az üzletkötői munkakörnél teljesen nyitottan kezelték a melegség kérdését, sőt egyenesen biztattak, hogy ne butáskodjak már, ez egyáltalán nem probléma!

Ezek szerint meleg üzletkötőként sikerült volna elhelyezkednem, de pultosnak már nem. Az állás felől érdeklődve mindaddig simán ment a beszélgetés, amíg föl nem tettem a bűvös kérdést. Ekkor mindössze egy: „Igen baj!” csattant, majd letették a kagylót.

A fodrász állás kapcsán abban bíztunk, hogy nyitottan kezelik majd a kérdést. A munkaadó mindaddig figyelmesen hallgatta, miként beszélek a szakmai felkészültségemről, mígnem rátértem a langyosabb témára. Ekkor hirtelenjében közölték velem, hogy az állás már sajnos betelt. Na ja, gondolhattuk volna.

Egy gyárban sok ember dolgozik, rengeteg alkalom adódhat a konfliktusokra, így tartottunk attól, hogy operátorként sem kell a meleg munkaerő. Egy karakán hölgy vette fel a kagylót és mire észbe kaptam, ügyesen átvette a kérdező szerepét, s ha nem vigyáztam volna kellőként, talán már az óvodai jelemet is kiszedi belőlem.

Akkor fordult a kocka, mikor közöltem vele, hogy nekem is lenne egy intim kérdésem. A hölgy egyszerre nagyon zavartan kezdett beszélni, mivel ilyet még tőle senki sem kérdezett.

Miután a hölgy összeszedte magát elmondta, hogy náluk nem számít a munkatársaik szexuális beállítottsága, csupán az, hogy az illető milyen munkaerő.

Ha szigorúan vesszük, akkor az általunk keresett öt helyből kettőre biztosan nem vennének fel melegeket. Ezt vehetjük persze úgy, ez nem is olyan rossz arány.

Kapcsolódó cikkek:

-M. István-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!