Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.09.23. 10:41

Megszűnik az ingyen parkolás a BUSZACSA körül

<p>Nyíregyháza – Forgalomváltozásra számíthatnak a Nyíregyházán közlekedők, ugyanis a&#160;Bujtosi Szabadidő Csarnok előtt egyirányúvá vált a Géza utca. A szabályos parkoló rendszer kialakításának ez csupán az első lépése... <dia width="900" height="700" alt="Megszűnik az ingyen parkolás a BUSZACSA körül 2008.09.23."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Megsz__369_nik_az_ingyen_parkol_s_a_BUSZACS/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Megszűnik az ingyen parkolás a BUSZACSA körül 2008.09.23." /></a></dia></p>

A városközpontban található fizetős parkolók miatt egyre többen próbálják autójukat a város peremén elhelyezni. Hogy hogyan függ össze ez a tény azzal, hogy a csarnok vezetőinek kérésére a Nyíregyházi Városüzemeltetési és Vagyonkezelő Kft egyirányúvá minősítette a csarnok előtt vezető utcát? Erre voltunk kíváncsiak...

„A Géza utca az utóbbi időben parkolás szempontjából nagyon felértékelődött, hiszen itt térítésmentesen - de olykor szabálytalanul - hagyják ott járműveik az autósok. A nemrég életbe lépett forgalomrend-változás csupán az első lépés a parkoló rendszer kiépítésében: arra szeretnénk ösztönözni az embereket, hogy az ingyen helyekért ne kockáztassák autójuk épségét, hiszen a zsúfoltság miatt a Liliom utcát is eltorlaszolják, valamint a társasházaknál az utca két oldalán hagyott járművek megnehezítik a közlekedést. Inkább válasszák a biztonságosabb, fizetős parkolót a csarnok mellett” – mondta el kérdésünkre Máthé Csaba a Bujtosi Szabadidő Csarnok és Megyei Sportintézet Igazgatója.

Azt is megtudtuk a csarnok igazgatójától, hogy a közeljövőben az épület főbejáratánál virágládákat helyeznek ki, ezzel megszűntetveaz ingyen parkolást.

Kapcsolódó cikkek:

- K.A. -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!