Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.09.19. 16:00

Életveszélyben a nyíregyházi Simai úton?

<p>Nyíregyháza - Péntek délelőtt végső elkeseredésében egy idős kerekes székes férfi gurult be a szerkesztőségünkbe, hogy segítséget kérjen tőlünk.&#160;<dia width="900" height="700" alt="Életveszélyben a nyíregyházi Simai úton? 2008.09.19."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/_letvesz_lyben_a_ny_regyh_zi_Simai__ton__20/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Életveszélyben a nyíregyházi Simai úton? 2008.09.19." /></a></dia>&#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/simai-ut-mozgasserult-veszely-nyiregyhaza.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Párniczki István két éve kényszerült kerekes székbe, és azóta hetente kétszer kénytelen látogatni a sóstóhegyi kórházat. Lakhelye a város túlsó felén van, így útja a Simai úton vezet végig. A problémák itt jelentkeznek mozgó aknafedél, a járda közepén terpeszkedő villanyoszlop és hepehupás járda személyében.

Azt már eddig is tudtuk, hogy az akadálymentesítés kérdése igencsak fájó pontja a településeknek, de amire Párnicki István hívta fel a figyelmünket, az korántsem kizárólag a mozgáskorlátozott emberek problémája. A libegő aknafedél már okozott bokatörést, és a használatra alkalmatlan járda is tartogat veszélyeket. A gyalogosok és Párnicki Úr is kénytelen a sűrűn használt úton haladni, ahol élénk a kamionos forgalom, így a tehergépjárművek alig fél méterre húznak el a járókelők mellett. A mozgásában korlátozott férfi elmondta, hogy az autósok csak ritkán toleránsak vele szemben. Gyakoriak a dudálások és a bekiabálások is, miszerint Párnicki úr takarodjon le a járdára. Azt természetesen nem tudhatják a tapintatos autósok, hogy az idős férfinak ez lenne a legnagyobb vágya.

Párniczki István nem követel semmit, még csak nem is tesz szemrehányást az életét megkeserítő útszakasz miatt. Csupán azt kéri, hogy - amennyiben van rá mód - az illetékesek rendezzék a hiányosságokat.

Párnicki úr több mint három hónapja már felkereste a Városüzemeltetési Kht-t, és a 13. számú választókörzet képviselőjét Lőrincz Tamás urat, akinek a körzetéhez tartozik a Simai út ezen szakasza. A megkeresések nem jártak sikerrel, Párniczki István mindössze ígéreteket kapott, amelyekre egészen máig türelemmel várt. Péntek délelőtt azonban arra az elhatározásra jutott, hogy a nyilvánosság segítségét kéri, hátha sikerül pontot tenni az ügy végére.

Megpróbáltuk Lőrincz képviselőurat pénteken telefonon elérni, de sajnos nem jártunk sikerrel. Hétfőn újra megpróbáljuk az illetékesekkel felvenni a kapcsolatot remélve, hogy Párniczki úr kérése nyitott fülekre talál.

Kapcsolódó cikkek:

 

- M. István -        

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!