Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.03.08. 14:14

Életerő a tiszta ételben, italban

<p>Nyíregyháza - A Nyíregyházi Főiskola adott otthont szombaton a XVI. Biokultúra Találkozónak. Az egész napos program színes kísérőrendezvénye volt a kóstolással egybekötött biotermék kiállítás, bemutató és vásár. <dia width="900" height="700" alt=""><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/_leter__337__a_tiszta__telben__italban_2008/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://www.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Életerő a tiszta ételben, italban 2008.03.08." /></a></dia></p>

Szakmai és úgymond „civil” érdeklődő egyaránt szép számmal megfordult szombaton a Nyíregyházi Főiskolán, ahol a Magyar Biokultúra Szövetség, a Kelet-magyarországi Biokultúra Egyesület, a megyei Agrárkamara és a házigazda intézmény közösen szervezte meg a XVI. Biokultúra Találkozót.

Az egész napos program színes kísérőrendezvénye volt a kóstolással egybekötött biotermék kiállítás, bemutató és vásár – sokan éltek is a lehetőséggel.

A szakmai mélységekbe elismert szakértők előadásaival merülhettek az arra nyitottak, így többek között prof. Dr. Dinya Zoltán egyetemi tanártól megtudhattuk, mi is az a funkcionális élelmiszer és milyen szerepet tölthet be az egészséges táplálkozásban.

A biogazdák praktikus tanácsokat kaphattak az egyes kártevők elleni védekezéshez, de szó esett a környezetkímélő technológiákhoz szerezhető agrártámogatásokról is.

– Tíz év múltán ismét Nyíregyházán rendezhettük meg ezt a nagyszabású találkozót, amely a szakmai értekezéseken, elemzéseken túl most is igazi közönségtalálkozóra teremtett alkalmat.

Bemutattuk a főiskola témához kapcsolódó kutatásait, s egyáltalán képet nyújtottunk a biokultúra magyarszági helyzetéről – emelte Veisz János Kelet-magyarországi Biokultúra Egyesület alelnöke.

 

- Nyéki Zsolt -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!