Friss hírek

2009.06.02. 16:50

LABDARÚGÁS - Telkiben edzett a magyar válogatott

<p>A magyar válogatott és az Anderlecht hátvédje, Juhász Roland úgy érzi, jó szezont zárt, de kisebb hullámvölgyek azért akadtak az idényben - mondta a klasszis a Független Hírügynökségnek a nemzeti csapat keddi edzése után. Erwin Koeman szövetségi kapitány kettős céllal hívta össze játékosait: egyrészt nem szeretne várni a legközelebbi találkozással a románok elleni, augusztus 12-én esedékes barátságos meccsig, másrészt a nemzeti csapat tagjai most tesztelhetik az MLSZ négy héttel ezelőtt felavatott edzőközpontját Telkiben.</p>

"Összességében azt mondhatom, hogy jó évadot sikerült zárnom. Ez persze nem azt jelenti, hogy elkényelmesedek, próbálok a hibáimon javítani, és még jobban fejlődni" - magyarázta Juhász Rolnad.

A nemzetközi sajtó szerint a magyar védőt több nagy európai csapat is szívesen látná, de a játékos egyelőre nem tud konkrétumokkal szolgálni. A hátvéd azért annyit elárult, hogy mindenképpen szeretne előre lépni, már négy éve játszik Belgiumban, és most úgy érzi, ha egy nagyobb klubhoz tudna igazolni, akkor még tovább fejlődhetne.

Juhász Roland a világbajnoki selejtezőkről elmondta: mindenképpen azt szeretné, ha a válogatott még jobb teljesítményt nyújtana ősszel, mint amilyet a vb-selejtezők első felében produkált. "A csapatot mindig az jellemezte, hogy a következő meccsre koncentrált. Az a legfontosabb, hogy még nem szabad a vb-ről beszélni, a következő ellenfélre kell koncentrálni, és a végén majd számolgathatunk" - zárta le mondandóját a védő.

A nemzeti csapat fiatal csatára, Szalai Ádám úgy érzi: az idei volt pályafutása legjobb szezonja. "Elég sok játéklehetőséghez jutottam a Real Madrid Castillában, sok gólt is lőttem, valamint a felnőtt csapattal is edzhettem, a szezon csúcspontja pedig az volt, hogy bemutatkozhattam a felnőtt válogatottban" - fogalmazott. A legnagyobb csalódás az volt Szalai Ádám számára, hogy a Castilla nem tudott feljutni a másodosztályba. "Mindössze egy ponttal csúsztunk le a rájátszásról, ami mindenki számára nagy csalódás volt, de megy tovább az élet, igazából nem sokat rágódtam a dolgon, és örömmel jöttem haza a válogatottba" - tette hozzá a csatár.

Szalai Ádám még nem gondolkozik azon, hogy jövőre bemutatkozhat-e a Real Madrid felnőtt csapatában vagy sem. "Vége a szezonnak, most itt van ez a háromnapos válogatott összetartás, utána lesz egy kis időm pihenni, utána kezdődik az alapozás. Őszre eldőlhet, hogy a Real Madridnál hol folytatom, esetleg kölcsönadnak" - jelentette ki a játékos. Szalai Ádám szerint már volt szó arról, hogy kölcsönadják egy első osztályú vagy egy másodosztályú csapatnak. "Fejlődés szempontjából ez előnyös lenne számomra, de jelenleg semmi újat nem tudok mondani, meg kell várni, amíg visszatérek Spanyolországba, és akkor eldőlnek a dolgok" - tette hozzá.

A keddi egyórás tréning jó hangulatban telt. A kapitány először egy laza futást vezényelt le, majd jöhettek a különböző labdás gyakorlatok. Az edzés végén a kapusok is csatlakoztak a mezőnyjátékosokhoz, akik életerős lövésekkel tesztelték a hálóőröket. A lövéseknél Halmosi Péter kisebb sérülést szenvedett, de nem esett komoly a baja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!