Washington Capitals

2020.02.19. 08:30

Egy meccs egy vagyon

Az öt és a kétszáz dollár közötti különbség, és ami mögötte van.

Kolodzey Tamás

Forrás: ÉM-archívum

Az Egyesült Államok fővárosába érkező látogatóknak – ha szeretik a jégkorongot – azt ajánljuk, ne hagyják ki a Washington Capitals valamelyik profi ligás mérkőzését. A tengerentúlon az NHL mindent visz, a csarnokok csurig telnek, a meccsnapok népünnepéllyel érnek fel – ennek persze ára van.

A csillagos ég

Az itthoni bajnoki, átszámítva az 1500 forintos (5 dolláros) jeggyel, egy-két szendviccsel és forralt borral úgy 3 ezerbe kerül személyenként – ugyanez az amerikai metropoliszban a csillagos égen végződik. A hétfői napra szóló sima belépő nem különösebben jó helyre 200 dollár (60 ezer forint), de ez csak az első tétel. Az aktuális ­meccs előtt egyszerűen kötelező beülni a szurkolók közé a kocsmákba, pár szelet pizza és rá „némi” sör 30 dollár, aztán az arénában ugyanez a koreográfia a derbi előtt, a harmadok után és persze a végső dudaszót követően (mindezek személyenként elvisznek 60-100 dollárt). Igen ám, de ereklyék nélkül arrafelé elképzelhetetlen a szurkolás, így a sál, a sapka, a kesztyű vagy a kabát, a pulóver és a póló 30-tól 300 dollárig is elszaladhat. Hazafelé a győzelem utáni boldogság már megkövetel egy éttermi vacsorát (50-100 dollár), és persze a parkolóházban lévő kocsival sem lehet csak úgy hazamenni (30 dollár). A felsorolt tételek közül néhányat annyival kell szorozni, ahány tagú a család vagy a szurkolói közösség, és mire kijön a végszámla, a miskolci 5-10 dollárhoz szokott magyar vizitelő rögtön „szívrohamot” kap.

(A borítóképen: A Washington Capitals – Carolina Hurricanes meccs 200 dolláros jegyei )

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!