Sport

2019.03.04. 11:46

Mezőkövesd Zsóry FC: Molnár Gábor dobta le az „atombombát”

Mezőkövesd – Otthon aratott győzelmet szombaton este a Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es labdarúgócsapata.

Mezőkövesd – Otthon aratott győzelmet szombaton este a Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es labdarúgócsapata.

Az NB I-es labdarúgó bajnokság 23. fordulója keretében szombaton kora este Mezőkövesd Zsóry FC – Paksi FC meccset rendeztek, Kövesden. A hazaiak összeállításában, a Kisvárda elleni mérkőzéshez képest, változtatásokat eszközölt Kuttor Attila vezetőedző. A sérüléssel bajlódó gólerős Drazic helyére a Magyar Kupa-visszavágót Szombathelyen eldöntő Kosztát nevezte, az öt sárga lapos Vadnait Farkas D. váltotta, Szalai A. helyett pedig Katanec kapott bizalmat.

Kivárásra játszottak

A táblázaton egymást követő csapatok, ahogyan az várható volt, nagyon óvatosan kezdtek. A védőmunkára helyezték a hangsúlyt, a középpályán pedig sok adogatással szőtték akcióikat. Ezek sokszor a széleken gördültek, a helyzetek kidolgozása azonban ekkor még nem ment. A 16. percben villant Karakó kezében először a sárga lap, és már ekkor érezni lehetett, hogy a játékvezető a végére majd belezavarodik az osztogatásba.

Az egymás kóstolgatása nyilván a taktikai utasítások következményeként került a repertoárba. Lőtávolba alig kerültek a játékosok, mert egyik oldalon sem tudtak elszakadni a védőktől. A hazaiak szinte minden labdával Cserit keresték, azt várva, hogy a középpályás majd frontba dobja az üresbe lépő Molnár G.-t és Kosztát. Az említettek a 23. percben szép akciót produkáltak: előbbi átadását utóbbi mellel levette, majd fordulásból, ballal célzott, próbára tette Nagy G.-t, aki bravúrt produkálva kitenyerelte a labdát. Jöttek a kezezések, a szabálytalanságok, a figyelmeztetések, és kitűnt, hogy az alakulatok kivárásra játszanak. Arra, hogy majd adódik egy hiba, aztán ebből meg lehet „tollasodni”, a szünetig azonban ebből a számításból semmi nem lett.

Hosszan ünnepelték

A sárga-kékek szakvezetője, mint tudjuk, az első félidő után szeret változtatni, most is ezt tette. A folytatásra Pekárt Vajda S.-re cserélte, ezt nyilván abban a reményben tette, hogy támadóbb szelleművé válik a csapata. A 11-est megelőzően pedig jött egy olyan baki, amire a borsodiak annyira vártak. Simon A.-nak, aki szöglet után hátrament segíteni, nem volt különösebb oka arra, hogy buktassa Molnár G.-t, de nagy igyekezetében ezt tette, és miután Koszta bevágta a büntetőt, mindenki arra gondolt, hogy a tipikusan egygólos találkozó eldőlt, innentől már csak küzdelem lesz a pályán. Fejes és Koszta előtt adódott lehetőség, de ezek kimaradtak.

A vendégek nekiveselkedtek ugyan, de játékuk nem hordozta magában az egyenlítést. Így érkeztünk el a hajrához, ekkor Szelest azzal küldte be mestere, hogy erősítse a védelmi szekciót. Az összecsapás és a nézők nagy szerencséje volt, hogy a játékvezető (aki sok mezőnybeli tévedése mellett kilenc sárga és egy piros lappal vétette észre magát) négy perc hosszabbítást rendelt el. Ebből három perc telt el, amikor Molnár G. nagyszerű egyéni produkciót adott elő és feltette az i-betűre a pontot, majd rászolgált a nézők hosszú ünneplésére. A saját stadionjában az első tavaszi sikerét begyűjtő fürdővárosi társaság tagjai a győzelem mellett annak is örülhettek, hogy a helyenkénti átlagon felüli játékuk mellett nem kaptak gólt. Mivel számukra jól alakultak az alsóházi eredmények, igazán kecsegtető pozícióba kerültek a táblázaton, ennek következtében nyugodtan futballozhatnak a soron következő fordulókban.


Jegyzőkönyv: Mezőkövesd Zsóry FC – Paksi FC 2–0 (0–0)

Mezőkövesd, 1542 néző. V.: Karakó (Szert, Horváth R.).

Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos (5) – Farkas D. (5), Pillár (6), Katanec (6), Silye (5) – Meskhi (6), Bertus (6) – Molnár G. (7), Cseri (6), Pekár (5) – Koszta (6). Vezetőedző: Kuttor Attila.

Paksi FC: Nagy G. (6) – Kulcsár D. (6), Lenzsér (5), Bobál (5), Fejes (5) – Zsidai (5) – Hahn (5), Kecskés T. (5), Windecker (6), Bartha (5) – Simon A. (5-2=3). Vezetőedző: Csertői Aurél.

Csere: Pekár helyett Vajda S. (5) a 46., Hahn helyett Könyves (5) az 59., Zsidai helyett Remili (-) a 71., Silye helyett Szalai A. (-) a 73., Cseri helyett Szeles (-) a 84. percben.

Sárga lap: Kecskés T. a 16., Kulcsár D. a 28., Meskhi a 41., Simon A. a 42., Katanec az 58., Lenzsér a 61., Farkas D. a 76., Bertus a 90., Simon A. a 93. percben.

Kiállítva: Simon A. a 93. percben.

Gólszerző: Koszta, 11-esből (1–0) a 66., Molnár G. (2–0) a 91. percben.

Kuttor Attila: – A nagyon masszívan futballozó Paks ellen kellett helytállnunk. Minden persze nekünk sem sikerült abból, amit elterveztünk, ám a játékban érezhetően benne volt, hogy amelyik alakulat gólt szerez, az megnyeri a találkozót. Mi mindvégig hittünk abban, hogy amit a pályán csináltunk, annak gyümölcse a három pont lesz. Megalkuvást nem tűrően futballoztunk, ezért pedig dicséret illeti az együttest.

Csertői Aurél: – Zárt védekezést mutattunk be az első félidőben, azonban ebben a szakaszban az előre játékunk tagadhatatlanul vérszegényre sikeredett. Ekkor még a hazaiaknak sem voltak nagy helyzetei. Tipikusan egygólos meccs lett a második negyvenöt percre az összecsapás, melyen az általunk annyira várt egyenlítés helyett a mezőkövesdiek szereztek még egy találatot. Jó csapat volt az ellenfelünk, gratulálok a hazaiak győzelméhez.


Percek, események

65. perc: Bal oldali hazai szöglet után a vendégek nem tudtak felszabadítani. A labdára az ötöshöz közel Molnár G. csapott le, Simon A. pedig nagy igyekezetében belerúgott. A közelben lévő Karakó azonnal fütyült és a 11-es pontra mutatott. Koszta vállalkozott az ítélet végrehajtásra: ballal, erősen a kapu közepébe bombázott, a balra vetődő Nagy G.-nek nem volt esélye a hárításra, 1–0.

91. perc: Lenzsér visszafelé gurította a labdát, amelyre Molnár G. csapott le a saját térfelén. Miután átvette, gyorsított, és a védők nem tudták szerelni. A középpályás két paksit kevert meg, aztán betört a 16-oson belülre, közben kissé balra szaladt, hogy a labdát bal lábbal lőhesse kapura. Ezt 14 méterről tette és a vetődő Nagy G. mellett laposan a bal alsó sarokba gurított, 2–0.

93. perc: Simon A. összeesett a 16-oson belül, eljátszotta, hogy 11-est érően szabálytalankodtak vele. Ezért még nem kapta volna meg második sárgáját, de a jelenet után cirkuszolt, hosszú ideig reklamált és szövegelt. Az egyébként formán kívül dirigáló játékvezető ezt megelégelte, újra fegyelmezte, majd a piros színű lapot is felmutatta a csatárnak.


[related-post post_id="4155580"]

[related-post post_id="4153292"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!