Sport

2019.03.06. 16:43

Kiváló eredmények a csáti kosarasoknál

Mezőcsát - A mezőcsáti kosárlabdázás két részre bontható.

Mezőcsát - A mezőcsáti kosárlabdázás két részre bontható.

A lányok működését a DVTK-ÉLKSK biztosítja, ahol Lőrincz Mihály és Tóth István tartják az edzéseket, a fiú vonal fenntartója a Mezőcsáti DSE. Mégis egy egységet alkot, hisz körülöleli a kosárlabdát választó sportolókat, akik barátok, osztálytársak.

– A korosztály igen széles palettán mozog nyolcévestől egészen tizenhat évesig. A bajnokságokon többségében nagy városok csapatai ellen áll ki kis városunk, iskolánk csapata, ennek ellenére a gyerekek jó eredményeket tudhatnak maguk mögött – mondta el Tóth István. Számos egyéb programmal is igyekeznek színesebbé varázsolni a kosárlabdázóik mindennapjait.

Minden évben Mezőcsát Város Önkormányzata támogatásával nyári balatoni kosárlabdatábort szerveznek az ötven kosaras gyereknek. Alkalmanként a DVTK kosárlabda-mérkőzéseire is ellátogatnak a gyerekekkel. A leányok eredményei gyakran megjelennek az újság hasábjain, de a fiúk is szépen szerepelnek úgy a serdülő, mint a kadett bajnokság fordulóiban, és a B33-as versenyeken sem vallanak szégyent.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!