Sport

2019.03.13. 15:36

Ír lány állta az útját a négy közé kerülésért

Sárospatak - Most néhány hetes szünet következik a kontinensviadal résztvevője számára.

Sárospatak - Most néhány hetes szünet következik a kontinensviadal résztvevője számára.

Az oroszországi Vlagyikavkazban zajlik az idei ökölvívó U22-es Európa-bajnokság, amelyen részt vesz a Sárospataki TC bunyósa, Mezővári Kinga is. A zempléni versenyző a 60 kilogrammban először a nyolc közé jutásért lépett kötelek közé, és az első menetben nyert a fehérorosz Yesipenka ellen – a vezetőbíró sérülés miatt beszüntette a meccset, ugyanis vérzett Mezővári ellenfele.

Tisztább ütéseket

Kedden délután a súlycsoportban a négy közé jutásért az ír Broadhursttel találkozott Szabó Teréz edző tanítványa: a mérkőzésen Broadhurst – pontozással – bizonyult jobbnak, így Mezővári elbúcsúzott.

,,Broadhurst tavaly nyert ugyanezen az eseményen aranyérmet, így esélyesebb volt, mint Kinga – értékelt Szabó Teréz. – Igyekezett partner lenni, voltak nagyon jó támadásai, de az ír lány tisztább ütéseket vitt be. Minden meccsen lehet tanulni valamit, ezen is lehetett, például azt, hogy sokkal erőszakosabbnak kell lenni. Büszke vagyok arra, hogy helytállt, arra, hogy az első meccsét szépen lehozta. Hazaérkezése után néhány hetes szünet következik számára iskolai elfoglaltság miatt.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!