Sport

2019.03.13. 08:47

DVSC vs. Mezőkövesd: Zsóri góljával nyert a DVSC a Zsóry ellen

Debrecen, Mezőkövesd - A labdarúgó Magyar Kupában a negyeddöntők első mérkőzését a Debrecen és a Mezőkövesd csapatai játszották kedden este. Az oda-visszavágós rendszerben játszódó negyeddöntő első mérkőzésén a két csapat három nappal a bajnoki mérkőzés után a debreceni stadionban újrázott.

Debrecen, Mezőkövesd - A labdarúgó Magyar Kupában a negyeddöntők első mérkőzését a Debrecen és a Mezőkövesd csapatai játszották kedden este. Az oda-visszavágós rendszerben játszódó negyeddöntő első mérkőzésén a két csapat három nappal a bajnoki mérkőzés után a debreceni stadionban újrázott.

A labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén előnyt szerzett az „adogató”, kövesdiek egygólos vereséget szenvedtek.

A hazaiak többnyire olyan játékosokat neveztek a kezdők közé, akik a múlt szombati bajnokin egyáltalán nem, vagy csak csereként jutottak szóhoz. A kövesdiek a teljes csapatot „leváltották”: érdekesség, hogy a középpályán újra bizalmat kapott a korábban sérülése miatt hónapokra kiesett Iszlai, elől pedig semmi nem lett a szakvezetés által beharangozott Koszta–Drazic duóból, helyettük Dragónert és Tóth M.-et állították.

Biztonsági játék

Bódi perceivel kezdődött a mérkőzés, a csatár rövid időn belül kétszer is megcélozta a kaput. A 8. percben Barna Sz. lesről talált a kapuba, ez azonban nem okozott fennakadást, hiszen a hajdúságiak ilyen „gólt” az NB I-es összecsapáson kettőt is produkáltak. Az első vendégpróbálkozás a 14. percben gördült, ekkor Iszlai távolról emelt a kapu jobb oldala mellé. Nem sokkal később Vajda S. bal oldali beadására Dragóner emelkedett és 8 méterről a keresztléc fölé fejelt. Enyhe fölényt harcolt ki a DVSC, de játékosai nem tudtak mit kezdeni az ezúttal sötét mezben küzdő Hudákékkal. A középpályán birkóztak az alakulatok, közben a játékvezető is részt kért a produkcióból azzal, hogy négy perc alatt három sárgát osztott ki, majd egymás hibáiból éltek a csapatok. Folyamatos játék nem alakult ki, rengeteg eladott labdát jegyeztünk fel, az iram és a színvonal csak az elégségest érte el. A szünet előtt adódott egy ziccere a debrecenieknek, akik bal oldali akciót vezettek, a középre adott labdát Kusnyír vette le, egy igazítás után középről lőtt, Dombó azonban jókor volt jó helyen.

Élénkült a meccs

A szünetben Kuttor Attila azzal okozott meglepetést, hogy szokásával ellentétben nem cserélt, Herczeg András viszont Zsórit küldte be a Zsóry FC ellen. Agilisabbá vált a DVSC, elsősorban Varga K. vezetett lendületes rohamokat, majd a hazaiak kaphattak volna egy 11-est. Az 56. percben Varga K. erőszakosan labdát szerzett, aztán a bal kapufa mellé bombázott, majd vezetést szereztek a hazaiak, a találatot a Fradi ellen csodagólt bemutatott Zsóri jegyezte. Ekkor elégelte meg a játszadozást Kuttor Attila, aki egymás után küldte be két ászát: a bajnoki góllövő­lista élmezőnyében tanyázó Molnár G.-t és Drazicot dobta a frontba. Dombó lábbal tisztázott a kitörni készülő Zsóri elől, a meccs pedig megélénkült, és ez elsősorban a friss erőknek volt köszönhető. A kövesdiek Dragóner átadása után Vajda S. révén közel jutottak az egyenlítéshez.

Dragóner elpuskázta

Nyílttá vált a mérkőzés, a DVSC próbálkozott többet, a borsodiak kontrajátékában azonban benne volt az egalizálás lehetősége. Molnár G. kecsegtető helyzetben nem találta el a labdát, nem sokkal később pedig akár hárman is megzörrenthették volna a hálót, Farkas D. és Drazic, után utolsónak Dragóner, aki közelről fölé emelt. A szünet utáni futball már kielégítette az igényeket és megint 1–0 lett a vége, mint szombaton, így azonban nem dőlt el semmi, bár kétségtelenül jobb lett volna, ha a Mezőkövesd idegenben gólt szerez. A visszavágót április 3-án, szerdán játsszák Mezőkövesden.


A gól története

58. perc: Varga K.-tól indult az akció, majd Barna Sz. balról élesen a kapu elé lőtt, Zsóri pedig Szalai A.-t megelőzve 5 méterről a léc alá lőtt, 1–0.


Jegyzőkönyv: Debreceni VSC – Mezőkövesd Zsóry FC 1–0 (0–0)

Debrecen, 1000 néző. V.: Andó-Szabó (Bornemissza, Garai).

Debreceni VSC: Kosicky – Bényei, Kinyik, Szatmári, Barna Sz. – Kusnyír, Csősz, Haris, Damásdi – Bódi, Avdijaj. Vezetőedző: Herczeg András.

Mezőkövesd Zsóry FC: Dombó – Eperjesi, Hudák, Szalai A., Vajda S. – Pekár, Tóth B., Iszlai, Moutari – Dragóner, Tóth M. Vezetőedző: Kuttor Attila.

Csere: Csősz helyett Zsóri a 46., Avdijaj helyett Varga K. az 51., Pekár helyett Molnár G. a 60., Tóth M. helyett Drazic a 62., Moutari helyett Farkas D. a 73., Bódi helyett Pávkovics a 88. percben.

Sárga lap: Haris a 26., Barna Sz. a 27., Tóth M. a 29., Moutari az 59., Bényei a 66., Dragóner a 74., Zsóri a 90. percben.

Gólszerző: Zsóri (1–0) az 58. percben.

Jók: Bányei, Barna Sz., Kusnyír, Haris, Zsóri, ill. Dombó, Vajda S., Iszlai, Tóth B.

Herczeg András: – Az első félidőben nem tudtunk úgy támadni, ahogyan szerettünk volna, de ennek megvoltak az okai. A szünet után fegyelmezetten és okosan játszottunk, igaz, a végén a kövesdieknek is akadt egy nagy lehetőségük. Még hátravan a visszavágó, nehéz mérkőzés elé nézünk, az esélyeket teljesen nyíltnak tartom. Addig még van bajnoki mérkőzésünk, és a válogatott szünetet is igyekszünk kihasználni a minél jobb felkészülésre.

Kuttor Attila: – Ugyanolyan meccset vívtunk, mint a múlt hét végén. Kevés lehetőségünk adódott, mégis mindent megtettünk a gólért, majd az egyenlítésért. Majd jön a második felvonás, a visszavágón pedig muszáj lesz értékesíteni a helyzeteinket.


[related-post post_id="4169537"]

[related-post post_id="4169057"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!