Sport

2019.03.13. 19:43

Bronzérem az év első versenyéről

Miskolc - Két héttel a futás ,,újrakezdése” után a junior ob-n állt rajthoz Guzi Blanka.

Miskolc - Két héttel a futás ,,újrakezdése” után a junior ob-n állt rajthoz Guzi Blanka.

A tavalyi évben robbant be az öttusa világába Guzi Blanka, a miskolci Swimming Pentathlon Club versenyzője, aki Fázold Henrik edzővel alapozta meg az eredményeit, a 2018-ban egyéniben elért junior Európa-bajnoki ezüstérmet, és a magyar csapat tagjaként kiharcolt Eb-aranyat és világbajnoki bronzot. A fiatal sportoló ezen eredmények mellett a felnőttek mezőnyében is letette névjegyét tavaly: az öttusa-világbajnokság női váltó versenyszámában Gulyás Michellel ötödik lett, majd a dublini Laser Run világbajnokságon Kardos Bencével megnyerték a felnőtt vegyesváltót (ugyanitt a junior egyéni vb-elsőséget is megszerezte laser runban Guzi Blanka).

Február 25-én kezdtem el újra futni, akkor még csak óvatosan, érdemi munkát szinte nem is tudtam végezni.” Guzi Blanka

Sérülés után

Az idei esztendő viszont nem indult túl jól a 19 éves öttusázó számára, ugyanis sérülés miatt heteket ki kell hagynia, pontosabban csak az úszó­edzéseken tudott részt venni.

– A bokám nem volt rendben, egy gyulladást kellett kipihennem, ami januárban kezdett kellemetlenné válni – mondta Guzi Blanka, aki arra a kérdésre, hogy milyen állapotban van most, így felelt: – Köszönöm, most már jobban vagyok. Február 25-én kezdtem el újra futni, akkor még csak óvatosan, érdemi munkát szinte nem is tudtam végezni, a múlt hét végén, a junior országos bajnokság volt az első komolyabb futásom.

Ezen a versenyen érmet, junior ob-bronzot szerzett a Swimming PC sportolója.

– A verseny után picit szomorú voltam, mert a sérülés, kihagyás ellenére még az utolsó szám előtt is volt esélyem arra, hogy ennél is jobb eredményt érjek el, de így utólag, aludva egy párat a történtekre, az előzmények miatt azt kell mondjam, hogy ez egy nagyon is elfogadható eredmény – jelentette ki Guzi Blanka. – És volt örömre is okom már a verseny közben, ugyanis a vívás jól ment, magamhoz képest jó eredményt értem el, több volt a győzelmem, mint a vereségem. Viszont a legerősebb számomban, a futásban két hét edzés után nem tudtam a maximumot hozni.

Szófiában

A miskolci öttusázó számára most az a legfontosabb, hogy teljes értékű munkát tudjon végezni a következő megméretésig, ami nem egy utánpótlásverseny, hanem felnőtt Világkupa-viadal lesz április 10–14. között, Bulgáriában.

– A szófiai versenyig szűk egy hónapon van arra, hogy felkészüljek. Remélem, az egészségi állapotom rendben lesz. Hét közben itthon, Miskolcon készülök, csütörtökönként és péntekenként pedig a fővárosban, illetve Székesfehérváron lovagolok és vívok – foglalta össze a következő hetek programját Guzi Blanka.

ÉM-BCS


Eredmények

Öttusa leány junior országos bajnokság, egyéni: 1. Barta Luca (Trion SC) 1350 pont, 2. Gulyás Michelle (KSI SE) 1323 pont, 3. Guzi Blanka (Swimming PC) 1316 pont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!