Sport

2019.03.20. 18:36

A fekete öveseknek „dirigált”

Miskolc - Ismét Miskolcon edz a mesterek mestere, Matilde de Jesus Pitty Hernandez.

Miskolc - Ismét Miskolcon edz a mesterek mestere, Matilde de Jesus Pitty Hernandez.

A küzdősportokban valamelyest járatos olvasóknak aligha kell bemutatnunk a 7. danos, panamai származású Matit, a Shito-ryu karate magyarországi magalapítóját.

Megkeresték a tanítványai

A Sensei 1977-ben érkezett a Miskolci Nehézipari Egyetem hallgatójaként. Kisvártatva tanítani kezdte a hazájában elsajátított Shito-ryu-t. Az elmúlt évtizedek során mesterek sorával gazdagította a honi karate palettáját.

Az idén 60. életévét taposó Mati hosszabb kitérő után tért vissza Miskolcra – hosszabb időt töltött Spanyolországban, Indiában, az amerikai kontinensen. „Hazatértét” követően keresték meg egykori tanítványai, a mára javarészt szintén nemzetközileg elismert mesterek. Mint például dr. Mészáros János, ugyancsak sokadik danos mester. A Magyar Karate Szövetség vezetője biztosította a helyszínt a napokban csupa fekete öves karatékának tartott edzésnek is. Jelesül az egykori Medicor épületében kialakított Dojoban, Miskolcon. Ez alkalommal kizárólag a legkomolyabb formagyakorlatok (katák) gyakorlati alkalmazására koncentráltak.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!