Sport

2019.02.26. 14:04

Miskolcon játszik a jégkorong-­válogatott

Miskolc – Keret csak később lesz, de a vb-felkészülés programja már ismert a magyar jégkorong-válogatottnál.

Miskolc – Keret csak később lesz, de a vb-felkészülés programja már ismert a magyar jégkorong-válogatottnál.

Rövidesen megkezdődik a válogatott felkészülése az asztanai divízió 1/A csoportos vb-re, értékelték az Erste Liga szezonját, s ellenfelet választottak a középszakasz legjobbjai. Erről szólt a Magyar Jégkorong Szövetség hétfői sajtótájékoztatója a Magyar Sportok Házában.

– Ma utazott el az egyetemi, főiskolás csapat Vas Márton vezetésével a téli Universi­adéra, így elmondhatjuk, hogy 1966 után már második alkalommal veszünk részt e nemes versengésen – kezdte tájékoztatóját Egri Gergely, az MJSZ miskolci kötődésű sportigazgatója. – Komoly ellenfelei lesznek a Schiller-Vasasra épülő csapatnak, – a csoportban szerepel Japán, az USA, Csehország, Oroszország és Szlovákia csapata – így a tisztes helytállásban reménykedhetünk. Ami a felnőtt válogatottat illeti, március 18-án kezdődik a hathetes felkészülés az asztanai világbajnokságra. Tervezünk egy mérkőzést Svédország legjobbjai ellen, Budapesten a Tüskecsarnokban, majd két alkalommal – április 10-én és 12-én Miskolcon a Jégcsarnokban – összecsapunk Lengyelország válogatottjával. Ezt követően április 17-én Szlovéniát fogadjuk a fővárosban, majd Angliába utazik a válogatott, és a házigazdák mellett Olaszország legjobbjai ellen is jégre lépünk. A tervek szerint „korán” kiutazunk Asztanába, hogy minél több edzéslehetőségünk legyen az április 29-én kezdődő vb helyszínén. Miután sikeres volt klubcsapataink szereplése mind az osztrák, mind a szlovák ligában, illetve a hazai Erste Liga is sok parázs meccset hozott, bízhatunk benne, hogy olyan válogatott jön össze, amelynek lehet esélye akár a magasabb osztályba lépésre is.

Kérdésünkre

Az Észak-Magyarország kérdésére válaszolva a sportigazgató elmondta: kerettel még nem tudnak szolgálni, hiszen megkezdődik a rájátszás mind a Fehérvár AV 19 számára az EBEL felsőházában, mind a várakozáson felül teljesítő DVTK Jegesmedvék illetve a MAC Újbuda számára is a szlovák Tipsport Ligában, és most választanak ellenfelet a középszakasz végeredménye alapján az Erste Liga negyeddöntősei is. Így sérülés, formahanyatlás, vagy egyéb ok miatt kieshetnek játékosok, ezért is csak közvetlenül a felkészülés kezdete előtt hirdeti ki Jarvo Tolvanen szövetségi kapitány az IHF ranglista 18. helyén álló magyar válogatott keretét.

ÉM-TZ


Az asztanai program

A magyar válogatott vb-mérkőzései

Április 29. (hétfő), 08.30: Magyarország – Dél-Korea

Április 30. (kedd), 15.30: Fehéroroszország – Magyarország

Május 2. (csütrtök) 08:30: Litvánia – Magyarország

Május 3. (péntek), 15:30: Magyarország – Szlovénia

Május 5. (vasárnap),15.30: Kazahsztán – Magyarország

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!