Sport

2019.01.28. 12:34

Mezőkövesd Zsóry FC: Tizennégy gólt szereztek, kapujukba egy sem került

Mezőkövesd - Remekül sikerült a fürdővárosiak élvonalbeli labdarúgócsapatának szombati bajnoki főpróbája.

Mezőkövesd - Remekül sikerült a fürdővárosiak élvonalbeli labdarúgócsapatának szombati bajnoki főpróbája.

Sokan aggódtak az időjárás miatt: hideg és hó, mi lesz a pályákkal, nagy a sérülésveszély… Aztán kiderült, hogy mindkét mezőkövesdi pálya remek állapotban volt (nagyszerű munkát végeztek a pályamunkások, és jól vizsgázott a technika), és az NB I-es csapat valamennyi tagja – a két sérülésből éppen felépült kivételével – bizonyítási lehetőséget kapott. Meccs délelőtt, meccs délután, tizennégy szerzett gól, kapott találat nélkül, alighanem ilyen főpróbára számítottak a Mezőkövesd Zsóry FC szakmai elöljárói.

Érdekesre sikeredett a kassaiak elleni találkozónk, a Soroksárral szembeni meccsünk viszont megfelelt a követelménynek.” Kuttor Attila

Koszta: négyszer

A találkozókat nézők nélkül rendezték, „kémkedésre” így senkinek nem volt lehetősége, de az összeállításokból kitűnik, hogy a nyitányon alighanem a Soroksár SC elleni tizenegy fut majd ki, ezen a fellépésen még a cseréktől is tartózkodott Kuttor Attila vezetőedző, aki érdeklődésünkre így foglalta össze tapasztalatait:

– Kissé érdekesre sikeredett a szlovákok elleni találkozó, ugyanis óriási volt a különbség a két társaság között, így az eredményből nem lehet kiindulni, de ez legyen a kassai vasutasok baja. A Sorok SC-vel szembeni meccs viszont már megfelelt a főpróbával szemben támasztott követelménynek.

Jöhet az előadás

Ami a játékosokat illeti: Iszlai és Tóth B. sem játszott, már mindketten felépültek, a csapattal edzenek, de óvatosságból még nem szerepelnek. A „kakukktojás” Gíber, aki a sárga-kékek saját nevelésű ifije, a négy gólt szerzett Kosztát váltotta a kassaiak ellen.

Mezőkövesden szombaton délután kiadták a parancsot: jöhet a Diósgyőri VTK elleni első tavaszi bajnoki mérkőzés, február 2-ig már nem lépnek pályára.

ÉM-KT


Jegyzőkönyvek

Mezőkövesd Zsóry FC – FC Lokomotiva Kosice (szlovákiai 2. ligás) 12-0 (7-0)

Mezőkövesd, műfű, zárt kapuk mellett. V.: Nagy R.

Mezőkövesd Zsóry FC: Dombó – Vajda S., Hudák, Katanec, Varjas L. – Szeles, Vadnai (Mevoungou, 60.) – Koszta (Gíber, 46.), Kalocsai L., Szakály D. – Dragóner. Vezetőedző: Kuttor Attila.

Gólszerző: Koszta (4 – 19., 21., 29., 41.), Vajda S. (3 – 57., 80., 88.), Dragóner (20.), Katanec (27.), Szeles (79.), Szakály D. (81.), Mevoungou (90.).

Mezőkövesd Zsóry FC – Soroksár SC (NB II-es) 2-0 (1-0)

Mezőkövesd, stadion, zárt kapuk mellett. V.: Kátai.

Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos – Farkas D., Pillár, Szalai A., Silye – Meskhi, Bertus – Molnár G., Pekár, Cseri – Drazic. Vezetőedző: Kuttor Attila.

Gólszerző: Molnár G. (40.), Cseri (55., 11-esből).


Koszta most játszott először

Hosszú sérüléséből épült fel Koszta Márk, a mezőkövesdiek gólerős támadója.

– Makacs hasfalsérülésem gátolt a munkában és a játékban is – mondta a csatár. – Már úgy két hete nem érzek fájdalmat és remélem, hogy hamar utolérem magam. Most szerepeltem először, kaptam egy félidőt, amely alatt sikerült négyszer bevennem a kaput.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!