Sport

2018.12.04. 08:00

Harmadikoshoz megy az első osztályos Mezőkövesd, kupázni

Mezőkövesd - Budapesti kupaszereplés vár kedden déltől a mezőkövesdiek élvonalbeli labdarúgóira.

Mezőkövesd - Budapesti kupaszereplés vár kedden déltől a mezőkövesdiek élvonalbeli labdarúgóira.

A labdarúgó Magyar Kupában a legjobb tizenhat közé jutásért téli harc vár a fürdővárosiakra. A sárga-kékek a III. Kerületi TVSE vendégeként kedden 12 órától lépnek pályára és mivel ezt a meccset nem követi visszavágó, az esetleges hibát, vagy hibákat napok múlva már egyik fél sem javíthatja ki.

A Mezőkövesd labdarúgói mindegyik meccsüket meg akarják nyerni, bárki is legyen az ellenfelük.” Kuttor Attila

Hazai sztárok

A fővárosiak az NB III Nyugati csoportjának negyedik helyén állnak, soraikban olyan „kiválóságok” vonulhatnak ki a gyepre, mint Gyepes Gábor, Laczkó Zsolt, továbbá a Mezőkövesden egyaránt jól ismert Szalai Vilmos és Kunsági Roland – edzőjük pedig a korábban Portugáliában és Angliában is légióskodott Buzsáky Ákos.

– Természetesen megnéztem, sőt többen is megnéztük a budapestieket – mondta Kuttor Attila, a borsodiak vezetőedzője. – Felkészültünk belőlük, és hangsúlyozom, hogy nagyon komolyan vesszük az összecsapást. Nekünk ugyanis mindegy, hogy bajnoki, vagy kupamérkőzésről van szó: számunkra mindig a soron következő összecsapás a legfontosabb. Sokan megjegyezték nekem, hogy mivel harmadosztályú alakulathoz utazunk, ennek következtében toronymagasan mi vagyunk az esélyesek, de ezt az okoskodást visszautasítottam. Mi nem foglalkozunk jósolgatással sem felfelé, sem lefelé, azt pedig nem is halljuk, hogy ki és miképpen kombinál. Találkozóinkat nem rangsoroljuk, ami tétmeccs, az tétet jelent, ezeken a legjobb formánkat akarjuk nyújtani és a létező legjobb eredményt elérni.

Arra a kérdésre, hogy a Magyar Kupában mi a céljuk, a gárdájával hétről hétre sikeresen szerepelő tréner így felelt:

– Konkrétan nem határoztunk meg semmit. Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy annyit akarunk előre menni, amennyi csak lehetséges. Filozófiánk szerint – amelyet állandóan hangsúlyozok – a Mezőkövesd labdarúgói mindegyik meccsüket meg akarják nyerni, bárki is legyen az ellenfelük.

Semmi nem biztos

A Mezőkövesd Zsóry FC szombat esti bajnoki összecsapását többen is kihagyták. Az Újpest FC ellen sérülése miatt nem léphetett pályára a hetek óta maródi Iszlai és Tóth B., hozzájuk csatlakozott Koszta és Szeles. Kuttor Attilától azonban megkérdeztük, hogy utóbbi kettőt „beírhatjuk-e” a kezdők közé, mire tiltakozott:

– Nem írhatják be, erről szó sem lehet. Ugyanis hétfőn dél körül ezt még nem tudjuk, hogy ki és milyen állapotban érkezik vissza, aztán egy tréningen is előfordulhatnak váratlan események. Még nem döntöttem el, hogy kiknek szavazok bizalmat, így arra sem tehetek nagy esküt, hogy olyan játékosokat fogok favorizálni, akik eddig kevesebbet szerepeltek, majd legkésőbb kedden reggelre megálmodom a pályára lépők névsorát.

ÉM-KT


Az ügyvezető titkon bízott benne

– Csapatunk jó szereplésének mindenki örül: ez vonatkozik a szurkolókra, a játékosokra, a szakmai stáb tagjai és a klubvezetés egyaránt – szögezte le Hagyacki József, a Mezőkövesd Zsóry FC Kft. szakmai ügyekért felelős ügyvezető igazgatója. – Magam titkon bíztam benne, hogy játékunkat jól adjuk majd elő és eredményesek leszünk. Megjegyzem, hogy sajnos több pont is bennünk maradt az utolsó percekben kapott gólok miatt, aztán megemlíthetem még az Újpest elleni fellépésünket, hiszen 11-est hibáztunk. Irreális célokat nem tűztünk a fiúk elé: első lépcsőben a biztos bennmaradást kértük, ezen túlmenően pedig a középmezőnybeli tagságot. A vágyaink, legalábbis személy szerint nagyon remélem, megvalósíthatók, elérhetőnek tűnnek.

Az idei MK sorozatban

6. forduló, szeptember 22–23.:

Fővárosi Vízművek – Mezőkövesd Zsóry FC 0–5 (0–0) és Jánossomorja SE III. kerületi TVE 0–4 (0–2).

7. forduló, október 31.:

Ménfőcsanak ESK – Mezőkövesd Zsóry FC 0–1 (0–0) és III. kerületi TVE – Gyirmót FC Győr 2–1 (2–1).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!