Sport

2018.11.14. 11:38

Újra éremért ülnek asztalhoz a DVTK sakkozói

Miskolc - A hét végén megkezdődik a pontvadászat az NB I-es sakkcsapat bajnokságban.

Miskolc - A hét végén megkezdődik a pontvadászat az NB I-es sakkcsapat bajnokságban.

Az élvonal oszlopos tagja a DVTK nagy múltú együttese, amely egymás után kétszer is ezüstérmet szerzett, így ismét nagy reményekkel vág a sorozatnak.

Szombathelyen

– Célunk nem változott: megint az első három hely valamelyikét akarjuk megszerezni – kezdte dr. Mátyás Imre, a piros-fehérek szakosztályvezetője. – Sorsunkat már az első forduló nagyban befolyásolhatja, hiszen a nyitányon az aranyesélyes Tungsram Aquaprofit Nagykanizsai SK gárdájával találkozunk.

A hétvégi kettős fordulóban Szombathelyen ülnek asztalhoz a diósgyőriek. Eredetileg Budapesten szerepeltek volna, de a szövetség nem tudta megszerezni a kinézett versenyhelyszínt, így a meccsek a vasi megyeszékhelyre kerültek át.

– Ez mindenkinek rossz, hiszen a csere komoly költségeket generál – folytatta a szakosztályvezető. – Főleg budapestieknek, és róluk tudni kell, hogy a csapatok úgy hetven százalékát a fővárosi játékosok adják. Mivel szombaton 15 órától a Tungsrammal, vasárnap 10 órától pedig a Zalaegerszegi Csuti-Hydrocomp SK-val mérkőzünk, ezért szombaton reggel indulunk Miskolcról, majd Budapesten csatlakoznak hozzánk az ott élő tagjaink.

Megegyezés kérdése

A sorsolás úgy hozta, hogy ősszel három, tavasszal pedig hat fordulót tartanak. A DVTK két hazai csatájának február 10-én és március 31-én a lillafüredi Palotaszálló ad otthont, az április 27-28-i, kettős fordulót viszont a diósgyőri stadionban szeretnék megtartani.

– Erről még nem született döntés – jegyezte meg dr. Mátyás Imre. – Az elképzelésünkhöz igyekszünk megszerezni a szövetség hozzájárulását, remélem, hogy sikerülni fog, már amennyiben nem lesz ott éppen NB I-es labdarúgó mérkőzés.

A diósgyőriek erősorrendi íve imponáló, hiszen az első húsz játékosuk közül tizenkilencen rendelkeznek nemzetközi nagymesteri címmel.

– Megállapodás kérdése, hogy ki és mikor ül asztalhoz – szögezte le a szakosztályvezető. – Az aktuális ellenfelektől függ majd, hogy az adott fordulóban kiknek a szolgálataira tartunk igényt.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!