Sport

2018.11.11. 08:50

Mezőkövesd Zsóry FC: vereség nélkül

Mezőkövesd - Vasárnap a nemzetközi harcmezőn is jól vitézkedő Mol Vidi FC focicsapata vendégeskedik Mezőkövesden.

Mezőkövesd - Vasárnap a nemzetközi harcmezőn is jól vitézkedő Mol Vidi FC focicsapata vendégeskedik Mezőkövesden.

Az NB I-es labdarúgó bajnokság 14. fordulója keretében vasárnap 15 óra 30 perckor kezdik a Mezőkövesd Zsóry FC – Mol Vidi FC mérkőzést. A kiválóan szereplő hazaiak és a székesfehérváriak Európa Ligában továbbjutó helyen álló együttesének összecsapására várhatóan szép számú közönség előtt kerül majd sor. A borsodiak extra módon készülnek a presztízsmeccsre: reggel találkoznak, az összetartás része a közös ebéd, majd a pihenés és csak mintegy két órával a kezdés előtt érkeznek meg a stadionba.

Magukkal foglalkoznak

Először azt mondtuk Kuttor Attilának, hogy véleményünk szerint sokan túlértékelik a Vidi hétközi, 1-0-ás diadalát, ugyanis görög ellenfele a pályán alapvetően semmit nem produkált, ezért – kis túlzással – megizzadnia sem kellett a sikerért és az érte járó 3 pontért, a szakvezető viszont másképpen közelítette meg ezt a „problémát”.

– Természetesen megnéztem és a játékosaink is megnézték a Mol Vidi FC – PAOK Szaloniki mérkőzést – válaszolta a mezőkövesdiek szakvezetője. – A kizárólag magunk számára fontos szakmai tapasztalatokat elraktároztuk, de nem foglalkozunk ezzel a mérkőzéssel. Azzal sem, hogy milyen szellemben futballozott a Vidi, vagy mit adott elő a PAOK, ez mindkét társaság privát dolga. A látottakból az NB I-es találkozókra vonatkozó következtetéseket nem lehet levonni. Többször hangsúlyoztam már, hogy mi csak és kizárólag önmagunkkal foglalkozunk, a saját teljesítményünket értékeljük és az a célunk, hogy hétről hétre fejlődjünk, jobbak legyünk. Ennek a műfajnak pedig az a sajátossága, hogy utólag igazol vissza, azaz csak később tudjuk meg, hogy jó úton járunk-e.

A fáradtságról

A vezetőedzőnek szóba hoztuk, hogy a Vidi csapatának tagjain akár eluralkodhat a fáradtság, hiszen fizikálisan nyilván a maximumhoz közelit kellett kiadniuk szerdán este, továbbá tőkét kovácsolhatnak ellenfelük néhány labdarúgójának „lassúságából” is, mire ezt a választ kaptuk:

– A fáradtságra nem építhetünk, az esetlegességből a fociban nem lehet kiindulni, kiváltképpen ilyenekből meríteni. Ugyanezt mondhatom az embereikről: nem spekulálunk az egyéni tulajdonságaikról, nekünk arra kell kihegyeznünk a saját játékunkat, hogy a pillanatnyi legjobbunkat adjuk, mert ezzel juthatunk egyről a kettőre.

A fürdővárosiak legutóbbi hazai környezetben 0-0-t játszottak a Vidivel, amely mindössze egyetlen gólhelyzetet teremtett, aztán érdemes nemzetközi kupacsapatunk kisvárdai fellépésén elért 2-2-es eredményét is megemlíteni – „provokáltunk” tovább Kuttor Attilát, s hozzátettük: zárt védekezésből indulva gyors támadóik elől sok zavart okozhatnak…

– Nem a tavalyból, vagy a legutóbbi eredményből indulok ki, hanem a saját szavaimból – folytatta a tréner. – Mit híresztelek már hónapok óta? Azt, hogy ebben a mezőnyben mindenkinek mindenki ellen van esélye, ezt mi is többször bebizonyítottuk. Egyszerű a titkunk: ha futni kell, akkor futunk, ha a szó valós értelmében futballozni kell, akkor futballozunk. Nincs mese, ezek nélkül nem megy.

A hazaiak kapujában Szappanos és Koszta továbbra is élvezi mestere bizalmát, a keret tagjai közül pedig csak Iszlai sérült. Kuttor Attilának nincs oka a változtatásra, újra a múlt heti kezdőknek szavaz bizalmat.

ÉM-KT


A kezdőcsapat

A Mezőkövesd Zsóry FC várható kezdőcsapata: Szappanos – Farkas D., Pillár, Szalai A., Vadnai – Szeles, Mevoungou – Molnár G., Vajda S., Cseri – Koszta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!