Sport

2018.09.30. 17:43

Öt miskolci arany a laser-run világbajnokságról

Dublin, Miskolc - Haraszin Linda két-, Guzi Blanka egy világbajnoki elsőséget ért el Dublinban.

Dublin, Miskolc - Haraszin Linda két-, Guzi Blanka egy világbajnoki elsőséget ért el Dublinban.

Hét alkalommal hangzott el a magyar himnusz szombaton a dublini laser-run világbajnokságon. A lézerlövészetes futás a lövészetből és futásból áll, a ,,kombinált szám” új elnevezése az öttusában, ennek a vb-jét rendezték meg a múlt hét végén. Az eseményen a miskolci Swimming Pentathlon Club versenyői közül ketten is világbajnoki aranyérmet szereztek.

Magyarországot összesen 35 magyar versenyző képviselte az U11-esektől egészen az 50+ korosztályig, és Dublin leghíresebb egyetemén, a Trinity Egyetem krikettpályáján megrendezett egyéni versenyen a magyar delegáció 14 alkalommal lett éremszerző.

U13-as korosztályban a lányok mezőnyében Haraszin Linda (Swimming Pentathlon) arany-, Mészáros Emma (KSI) bronz, a Haraszin Linda, Mészáros Emma, Hertelendi Luca (KSI) összeállítású csapat aranyérmes lett. U17-es korosztályban a lányoknál Tóth Dorka Sára (Trion SC) arany, Marschall Réka (UTE) bronz, a Tóth Dorka, Marschall Réka, Dobronyi Dorina (Kőbánya) csapat szintén aranyérmes.

Haraszin Linda | Fotó: ÉM-Archívum

U17-es fiú kategóriában Koleszár Mihály (KSI) ezüstérmet, nyert, a Koleszár Mihály, Pintér Krisztián, Gáll András trió csapat aranyérmet nyert. Az U19-es fiúknál Gyurka Márk Manónak (KSI) sikerült bronzérmet szereznie, míg ugyanebben a korosztályban a lányoknál Erdős Rita állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

Junior férfi kategóriában Gaál András bronzérmes, a hölgyeknél Guzi Blanka (Swiming Pentathlon) aranyérmes, Kiss Virág (Alba Öttusa) pedig bronzérmes lett.

A felnőtt férfiak versenyében Kardos Bence (Trion SC) laser-run világbajnok lett.

Vasárnap

A dublini világbajnokság mix váltó napján, vasárnap szinte minden kategóriában lett éremszerző, de csak azokban a számokban születtek aranyak, amelyekben a Swimming Pentathlon Club versenyzői is elindultak. Ugyanis az U13-asoknál Haraszin Linda a Balu SE versenyzőjével, Tory Andrással párban volt az, aki nem talált legyőzőre, a felnőttek között pedig Guzi Blanka a Trion SC sportolójával, Kardos Bencével utasította maga mögé a mezőnyt.

Az U17-eseknél Tóth Dorka Sára (Trion SC) és Koleszár Mihály (KSI) második lett, az U15-ösöknél László Beáta (KSI) és Gulyás Richárd (KSI), az U19-ben Erdős Rita (Trion SC) és Gyurka Márk Manó (KSI), a junioroknál Kiss Virág (Alba Öttusa) és Gaál András (Trion SC) , a masters 40+ korosztályban dr. Simóka Beáta és Kámány Roland egyaránt a harmadik helyen zárt.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!