Sport

2018.09.17. 10:59

Eb-bronzérmet szerzett az MVSC-s Tóth Apor

Miskolc - A Miskolci VSC cselgáncsozója négy meccset nyert és csak egyszer kapott ki.

Miskolc - A Miskolci VSC cselgáncsozója négy meccset nyert és csak egyszer kapott ki.

A Szófiában megrendezett junior cselgáncs Európa-bajnokság szombati napján lépett tatamira a férfiak 90 kg-os mezőnyében a Miskolci VSC versenyzője, Tóth Apor. Érdekesség, hogy a junior fiúk mezőnyében magyar sportoló legutóbb 2014-ben, Tóth Krisztián révén állhatott dobogóra korosztályos világversenyen, ő akkor világbajnok lett. Tóth Apornak tegnapelőtt ezt a négyéves csendet sikerült megtörnie.

A 90 kg-os súlycsoportban összesen 34 versenyző állt rajthoz, a miskolci judós első meccsét, a 16 közé kerülésért a ciprusi Georgios Kroussaniotakis ellen vívta, akit 212 másodperc alatt intézett el. A folytatásban a fehérorosz Aliaksandr Sidoryk következett, aki ellen 3 perc 1 másodperc után jött Tóth Apor ippon-győzelme. A negyedöntőben az MVSC sportolója a francia Sofiane Ait Mohamed Amerrel került össze, de ezt a meccset is hozta, 2:45 alatt. Az miskolci judós ezzel a sikerével bejutott az elődöntőbe, ahol rendkívül szoros csatában, az utolsó másodpercben kapott egy wazarit a török Mert Sismanlartól, így a harmadik helyért harcolhatott tovább. Utolsó meccsére, a vigaszágról a bosznia-hercegovinai Toni Miletic érkezett ellenfélként. A két fiú között nem dőlt el négy perc alatt a medál sorsa, tehát jöhetett az aranypont. Az ezért zajló csatában, Tóth Apor 6:45 percnél hajtott végre egy wazari értékű akciót, és ezzel Európa-bajnoki bronz­érmet szerzett.

ÉM-BCS


[related-post post_id="3746189"]

[related-post post_id="3620189"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!