Sport

2018.08.04. 13:32

Akár a Mezőkövesd Zsóry FC is elérheti

Mezőkövesd - A dél-borsodiak pihenőt­­­­ kaptak, nem játszanak a hétvégén.

Mezőkövesd - A dél-borsodiak pihenőt­­­­ kaptak, nem játszanak a hétvégén.

A Mol Vidi FC labdarúgócsapata továbbjutott a Bajnokok Ligájában a selejtező harmadik fordulójába. A fehérváriak kedden idegenben, a svéd Malmö otthonában szerepelnek, közben pedig egy bajnokin is pályára kellett volna lépniük, szombaton 20.15-től a Mezőkövesd Zsóry FC ellen.

A feltételes mód azért indokolt, mert a két csapat NB I-es csatáját nem rendezik meg, a vázoltak miatt későbbre halasztották. A borsodiak programja úgy módosult, hogy Kuttor Attila vezetőedző pénteken délelőtt egymás közti játékot vezényelt, majd kiadta a szabad hétvégét.

Helyes, hogy segít

– A csütörtöki edzés előtt tudtuk meg hivatalosan, hogy most nem lépünk pályára a Vidi ellen – árulta el portálunknak Cseri Tamás, a kövesdiek középpályása a tegnap délelőtti tréninget követően. – Addig a pillanatig úgy készültünk, hogy mennünk kell, futballoznunk kell. Mi szerettük volna, ha van mérkőzés, végül a helyzet máshogy alakult. A Vidi kérését a vezetőség elfogadta, szerintem helyes az, hogy amiben csak tud, egy klub segít egy másik, nemzetközi kupában jól szereplő klubnak. A Vidi eredményessége jó a magyar futballnak, szurkoltunk is nekik, miként a Ferencvárosnak, a Honvédnak, az Újpestnek, bár ők a második körre egy igen nehéz ellenfelet kaptak.

Itt felvetettük a Mezőkövesd Zsóry FC egyik erősségének, hogy bizonyára szeretne egyszer maga is pályára lépni egy nemzetközi kupameccsen.


[poll id="1728"]


– Igen, nem játszottam még európai kupaporondon, de ez az egyik vágyam. Ezzel biztos nem vagyok egyedül, mert szerintem minden futballistának ez a célja, illetve a másik, hogy magára húzhassa a válogatott mezt – fogalmazott Cseri Tamás, akinek közbevetettük, hogy az első megvalósulhat jelenlegi klubcsapatával… – Igazából nincs kizárva, hogy nem sikerülhet, elég csak a Honvéd szereplésére gondolni példaként. A tavalyi bajnokságban a tavaszi szezonunk nagyon jó volt, ha csak ezt nézzük, akkor negyedikek voltunk a tabellán, szóval minden megtörténhet. A középpályástól további két dolgot is megkérdeztünk: változott-e a taktikájuk, az elképzelésük az előző évhez képest, annak ellenére, hogy maradt Kuttor Attila a kispadon, illetve hogy elégedett-e a két meccsen bezsebelt 4 ponttal?

Tavasszal beváltak

– Kuttor Attila egyik mérkőzésen, egyik ellenfél ellen sem úgy küld ki bennünket a pályára, hogy bekkeljünk. Megvannak az elképzelései, amik eddig beváltak, a tavasszal ezek jól működtek. Viszont ezeket játékban mindenkitől megköveteli – válaszolta az első felvetésre Cseri Tamás, a másodikra pedig az alábbit: – Elégedettek akkor lennénk, ha 6 pont lenne a nevünk mellett. Volt esélyünk Debrecenben is a győzelemre, ám sajnos egy pontrúgás után gólt kaptunk. De: megyünk tovább, hogy minél több pontot szerezzünk…

Mennyi gólt, gólpasszt vállalt az új évadra? – érdeklődtünk.

– Nem tűzök ki magam elé konkrét számokat, nem ez a lényeg. Az elsődleges, a másodlagos és a harmadlagos is a csapat a sorban, aztán valahol ezután jöhetek… – nyilatkozta az 1988-as születésű játékos.

Úgy tudjuk, a labdarúgónak hosszú távú szerződése van…

– Jól érzem magam Mezőkövesden, ahol megtaláltam a számításom – vallotta be Cseri Tamás. – Örülök, hogy a klub tavaly lehetőséget adott nekem az NB I-es szereplésre.

- MI -


Labdarúgás: a családdal

A játékmestert megkértük, árulja el, mivel tölti a kétnapos hirtelen jött szabadságot?

– Hazamegyek a családommal, vasárnap délután fogok visszaérni – mondta Cseri Tamás. – Van egy kislányunk, 4 esztendős, neki sincs óvoda, így biztos lesz egy kis közös program, kikapcsolódás, játék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!