Sport

2018.08.29. 17:57

A feljutás nem realitás a barcikai futsalosoknak

Kazincbarcika - Rövidesen elindul a 2018/2019-es szezon a futsalbajnokságokban is.

Kazincbarcika - Rövidesen elindul a 2018/2019-es szezon a futsalbajnokságokban is.

A férfiaknál, a második vonalban, az NB II Keleti csoportjában ismét ott lesz a Kazincbarcikai Ördögök SE gárdája, amely – a nyitó fordulóban – hétfőn, szeptember 3-án 19 órától a Kincsem Lovaspark csapatát fogadja a Don Bosco Sportközpontban.

Szereti a közeget

A Ördögöknél nem történt változás, már ami az edző személyét illeti, továbbra is Kőrösi Gábor irányítja az együttest.

– A vezetőség felkért a munka további folytatására – jelentette ki lapunknak a szakvezető. – Másfél éve csöppentem bele ebbe a szerepkörbe, akkor úgy volt, hogy csak ideiglenesen csinálom, de aztán itt ragadtam. Amit egyáltalán nem bánok, mert szeretem a futballközeget, jó a srácokkal együtt dolgozni. Sokan tudják, hogy a futsal mellett a KBSC-nél is vagyok, mint az U19-es csapat edzője.

Az első hatban

Az Ördögök az előző évadban a harmadik helyen zártak a Keleti csoportban, hogy az új szezonban milyen céllal vágnak neki a bajnokságnak, arról az alábbiakat nyilatkozta Kőrösi Gábor.

– A feladat, a cél ugyanaz, mint ezelőtt, vagyis hogy legyünk benne az első kör után az első hatban – hangsúlyozta az edző. – A feljutás jelenleg nem realitás, arra ebben a pillanatban nem vagyunk érettek. Ha a felső házban zárnánk, akkor a második szakaszban újabb tíz mérkőzés várna ránk, amiket majd szintén szeretnénk a legjobb tudásunk szerint lehozni. A tavalyi keretünkből senki sem igazolt el, viszont jött még Giák Tamás, Polényi Tamás, Dobos Attila, Tóth Szabolcs és Süttő Attila.

A csoportunk kissé átalakult, hozzánk került a kieső Ferencváros, a Kartal fuzionált a Gödöllővel, illetőleg van három újonc, a Kistarcsa, a Nyírbátor és a Szeged. Őket nem nagyon ismerjük, a Kincsem Lovasparkot, a Berettyóújfalut, a Csengert, a Gyöngyöst és a Kecskemétet jobban. Remélem, szerencsésebbek leszünk, mint a 2017/2018-as szezonban, pénteken – úgy tudom – nem lesz idegenbeli meccsünk, ez jó amiatt, mert szinte mindenki nagypályázik is. A hazai találkozóink időpontja fix, mindig hétfőn 19 órától várjuk majd a szurkolóinkat.

Három NB III-as

Egy osztállyal lejjebb, az NB III-ban (amely Regionális bajnokság néven fut, és Észak-Kelet Magyarországon a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Igazgatóság szervezi) a Mád FC, a Miskolci EAFC, illetve az Ózdi FC indul. MI


Futsal: tények

A futsal NB II Keleti csoportjának mezőnye: Berettyóújfalu II, Covritas Gödöllő, Csenger, Energia SC Gyöngyös, Ferencváros, JS Szeged, Kazincbarcikai Ördögök, Kincsem Lovaspark, Kistarcsa, Nyírbátor, Score Goal Kecskemét, Újpest Futsal

A KÖSE kerete: Giák Tamás, Szacskó László, Tarr Tibor, Borszéki Csaba, Rézműves Elemér, Pallós Szabolcs (kapusok). Albók Zoltán, Balogh Dénes, Benke Norbert, Besenyei Ferenc, Bodnár László, Csicsvári Milán, Csőke Bence, Debreceni Dávid, Dobos Attila, Fekete Viktor, George Menougong, Ignácz Ruben, Irhás Ignác, Jobbik Mátyás, Komlósi Ádám, Kemény Tamás, Kismarton Balázs, Kótai Ferenc, Lippai Ákos, Mikolka Márk, Orosz Rajmond, Sipos Roland Krisztián, Süttő Attila, Pogonyi Dominik, Polényi Tamás, Saláta Domonkos, Szakáczki Csanád, Széki Attila, Szilágyi Viktor, Titkó Krisztián, Tóth Szabolcs, Vajda Ákos, Vígh Ferenc, Zimányi Ádám (mezőnyjátékosok)


A Magyar Kupáról

Az MLSZ elkészítette a 2018/19-es Magyar Kupa lebonyolítását. A kiírás nem változik az előző évhez képest, csak a negyeddöntő dől el két találkozón, a többi forduló egy mérkőzéses, ahol ha nem azonos osztályú csapat találkozik, ott az alacsonyabb osztályú játszik otthon, és a továbbjutáshoz elég a döntetlen is a számára. A négyes döntőt február 23-24-én rendezik, valószínűleg Szigetszentmiklóson. A megyéből a barcikaiakon kívül nevezett a harmad­osztályú Mád FC is.


[related-post post_id="3960593"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!