Sport

2018.07.12. 13:47

A főiskoláson, majd a felnőtt vb-n szerepelnek

Miskolc - Versenyről versenyre utaznak a Diósgyőri TC tájékozódási futói.

Miskolc - Versenyről versenyre utaznak a Diósgyőri TC tájékozódási futói.

A napok­ban több viadalon is részt vettek a Diósgyőri TC tájfutói. Csákvár környékén rendezték meg az idei középtávú- és váltó bajnokságot, a Vértes ­hosszú völgyeivel taglalt és ligetes dombtetőin a diósgyőriek több dobogós helyet szereztek.

Harminchét, ötvenkettő

Június 29. és július 1. között rendezték a tájékozódási futók ifjúsági Európa-bajnokságát, Veliko Tarnovóban, Bulgáriában. A sprintversennyel kezdődött a verseny, a careveci erődben nem annyira útvonalválasztós, inkább figyelős átmenetekkel tarkított pályát kapott a mezőny. Utána a normál távú versennyel folytatódott az ifi Eb. A szintes, részletgazdag domborzatú és eléggé bozótos terepen kőkemény pályák vártak a mezőnyre, a győztesek 8-10 perc közötti kilométerátlagot tudtak csak produkálni. A DTC-s Demeter Ambrus a sprinten 52., a normál távon pedig az előkelő 37. helyet szerezte meg, váltóba pedig nem került be. Az ifjúsági Európa-bajnoksággal azonos időpontban Tugyi Levente pedig Belgiumban versenyzett az Antwerp Sprint Orienteering Meeting elnevezésű nemzetközi viadalon.

Jó kilátásokkal

– Ezt a versenyt szántam a két nyári világbajnokság fő felkészülési eseményének. A nemzetközi mezőny java indult ezen a versenyen, remek futásokat tudtam csinálni ezen három nap alatt, elégedett vagyok, így nagyon jó kilátásokkal vághatok neki a főiskolás- és felnőtt világbajnokságoknak! – mondta lapunknak.

Most csütörtökön pedig Tölgyesi Tamás és Tugyi Levente kiutaztak a főiskolás magyar válogatott csapattal Finnországba, az idei Egyetemi és Főiskolás Világbajnokságra, amelyet július 17. és 22. között bonyolítanak le. Tugyi sprint váltóban, sprintben, normál távon és váltóban indul, míg Tölgyesi középtávon, sprintben, és váltóban.

Ennek végeztével, röpke egy hét „pihenő” után ismét utaznak, ezúttal a felnőtt világbajnokságra, Lettországba (augusztus 3-12.).

- ÉM -


Tájfutás: a tények

Középtávú országos bajnokság

N20E: 3. Szilágyi Emese, 4. Tamás Bianka.

N35A: 3. Farkas Zsuzsanna.

F18E: 4. Demeter Ambrus.

F35A: 6. dr. Kottman Dezső.

Váltó országos bajnokság

N18A: 3. DTC (Németh Luca, Tóbis Anita, Szilágyi Iringó).

N20A: 3. DTC (Szűcs Boglárka, Szilágyi Emese, Tamás Bianka).

N21A: 5. DTC (Farkas Zsuzsanna, Zsigmond Száva, Zsigmond Vanda).

N145A: 5. DTC (Várady Szilvia, Debnár Zsuzsanna, dr. Hegedűs Ágnes).

F16A: 8. DTC (Szűcs Kende, Demeter Ágoston, Tőczik Vendel).

F20A 3. DTC (Zsigmond Zsombor, Takács Gergely, Demeter Ambrus).

F21A 3. DTC (Tugyi Levente, Szűcs Botond, Tölgyesi Tamás).

F105A: 2. DTC (Drapcsik Péter, Szörényi Gábor, dr. Kottman Dezső).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!