Sport

2018.06.17. 09:21

Játékos volt, vezetőedző lett Miskolcon

Miskolc - Távozik posztjáról a Miskolci EAFC NB I/B-s férfi kosárlabdacsapatának vezetőedzője.

Miskolc - Távozik posztjáról a Miskolci EAFC NB I/B-s férfi kosárlabdacsapatának vezetőedzője.

A napokban ért véget a Piros csoport rájátszása, amelynek során a MEAFC a hetedik helyet szerezte meg. Ekkor minden szépnek és jónak tűnt a klub háza táján, ahol a szakvezető maradásában reménykedtek. Az élet azonban közbeszólt…

Két megbízatás

– A soron következő szezont nem Walke Károly vezetőedzővel kezdjük – mondta dr. Fazekas Csaba, a MEAFC férfi kosárlabda szakosztályának vezetője. – Trénerünknek a bajnokság végén lejárt a szerződése és mivel elégedettek voltunk a munkájával, vele akartuk folytatni, de ez nem valósult meg. Szakvezetőnk, aki Debrecenben él, ugyanis családi okok miatt nemet mondott. Ezt követően született az a döntésünk, hogy amennyiben Drahos Gábor befejezi pályafutását, vegye át a gárda szakmai munkájának irányítását.

Drahos Gábor eddig nem csupán az NB I/B-s csapat játékosaként jeleskedett, hanem utánpótlás szakmai vezetőként és az egyetemi együttes edzőjeként is dolgozott.

– Az már eldőlt, hogy Gábor felhagy az aktív játékkal, így ő fogja majd felkészíteni a fiúkat a 2018/19-es idényre – folytatta dr. Fazekas Csaba, aki hozzátette: – Vezetőedzői tisztsége mellett viszi majd a magyar egyetemi és főiskolai bajnokcsapatunkat, népszerű nevén a MEFOB-alakulatunkat. A július 20-29 közötti, portugáliai Coimbrában sorra kerülő Egyetemi Európai Játékokra is felkészíti a társaságot. Biztos vagyok benne, hogy a két munkáját meg­felelően összehangolja majd. Aláírt szerződésünk egyébként még nincs, így kontraktusának idejét nem tudom megmondani, de ami késik, nem múlik, majd aláírjuk a papírokat.

A család nagy úr

Megkerestük a távozott Walke Károlyt, aki így nyilatkozott:

– Megtiszteltetés volt Miskolcon és a MEAFC-nál dolgozni. Örömmel folytattam volna, de családi ügyeinket nem tudtuk összeegyeztetni a borsodi megyeszékhelyen lévő munkámmal. Az részemről tisztességtelen lett volna, ha igent mondok, aztán szezon közben jelentem be, hogy ne haragudjatok, nem megy, és zavart okozó váltást idézek elő. Mindenkit megőrzök jó emlékezetemben, tényleg nagyon jól éreztem magam az egyesületnél és sajnálom, hogy nem maradhattam.

Walke örököse tehát Drahos Gábor lett.

– Az évzárón még úgy volt, hogy a jövőben is játékosként számít rám a mester, aki végül nem viszi tovább a neki felajánlott posztot – mondta a leendő új vezetőedző. – ­Károly nagyon korrekt módon elmondta, hogy mi a gondja, ezért a klub lépéskényszerbe került és új lehetőség után nézett. Dr. Fazekas Csaba szakosztályvezető jelezte nekem, hogy felmerült a személyem és megkérdezte tőlem: amennyiben beteszik a nevem a kalapba, érdekelne-e a munka. Az események közben felgyorsultak, és bár nem volt egyszerű a döntés, harminckilenc évesen szilárdan határoztam. Mivel a klub számol velem, és ettől megtisztelőbb felkérést nem kaphattam, kezet fogtunk. A részletekről, ilyen például az alapozás kezdete és menetrendje, a keret összeállítása, az edzőmérkőzések programja, várhatóan egy-két hét múlva tudok majd beszélni.


Huszonegy év után

Drahos Gábor, a MEAFC saját nevelésű játékosa 1997-ben játszotta első mérkőzését a klub színeiben. Huszonegy évig volt aktív kosárlabdázó, azt azonban nem gondolta, hogy március 30-án a Nagykőrös ellen játssza utolsó bajnoki összecsapását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!