Sport

2018.06.18. 15:01

Az Eb-negyeddöntőben vérzett el Szinay Csaba

Győr - A serdülő birkózó Eb-n Zurai Rajmund számára a nyolcaddöntő volt a végállomás.

Győr - A serdülő birkózó Eb-n Zurai Rajmund számára a nyolcaddöntő volt a végállomás.

Két DVTK-s sportoló lépett szőnyegre vasárnap Győrben, a serdülő birkózó Európa-bajnokságon, a kötöttfogásúak mezőnyében. Az 57 kg-osok között Zurai Rajmund, a 68 kg-osok között Szinay Csaba egyaránt sikerrel vette az első meccsét, a selejtezőt, előbbi az izraeli Sosunovot verte 7–1-re, utóbbi a szlovákiai Szerencsést, 8–0-ra. A folytatás a kontinensbajnokságot nagyobb reményekkel váró Zurainak sikerült kevésbé jól, ugyanis a nyolcaddöntőben az ukrán Holubovskyitől 9–2-re kikapott, és mint később kiderült ez volt az utolsó meccse, ugyanis nem került vigaszágra. Szinay viszont a második meccsét is megnyerte, az olasz Guerrerát 9–0-ra intézte el, így a következő találkozója a negyeddöntő volt. A miskolci fiú számára az izraeli Haimov azonban kemény diónak bizonyult, 8–0 lett a meccs vége, és mivel a Szinayt legyőző sportolónak nem sikerült a döntőbe jutnia, így a diósgyőri birkózó nem lett vigaszágas.

– A két fiú győzelmei rendben voltak, de a megállító mérkőzéseik után maradt hiányérzet – mondta Juhász Sándor, a két diósgyőri birkózó klubedzője, aki a helyszínen nézte az összecsapásokat. – Rajmund lehet, hogy nem a megfelelő szinten kezelte az ukrán fiút, hiszen akikkel korábban találkozott innen, azokat legyőzte, és miután előnybe került vele szemben, picit kiengedett. Ez megbosszulta magát, és innentől futnia kellett az eredmény után, ami nem jött össze. Csabának jobb volt a sorolása, a két nyert meccs után az izraelivé lett fiú ellen is lett volna, lehetett volna keresnivalója, mert nem volt olyan sima a meccs, mint amire az eredmény alapján következtetni lehetne. Tapasztalatszerzésnek jó volt ez az Eb, és arra mindenképpen, hogy láthassuk: fizikálisan kell erősödnünk ahhoz, hogy a súlycsoportok élmezőnyével egy szinten lehessünk.

BCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!