Sport

2018.04.30. 11:12

Jól vették az akadályokat Telkibányán

Telkibánya - Több mint négyszázan neveztek a terep­akadály-futó versenyre.

Telkibánya - Több mint négyszázan neveztek a terep­akadály-futó versenyre.

Terepakadály-futó versenyt rendeztek szombaton a telkibányai Ifjúsági táborban Telkibánya önkormányzata, a helyi vállalkozók és a lakosság önzetlen támogatásával. Az első futam reggel 9 órakor Kassai Zoltán polgármester köszöntője és rajtjele után indult el. Benkő Róbert, a futóversenyt szervező Extreme Trail Hungary Sportegyesület egyik alapítója beszélt lapunknak a részletekről. „A felnőttek részére egy 10 és egy 18 kilométeres távval készültünk, a rövidebb szakaszon huszonegy, a hosszabbon huszonnégy aka­dállyal. A gyerekek számára pedig egy 700 méteres és egy 2 kilométeres táv jelentette a kihívást.”

A patakban kúsztak a végén

– Az akadályokat saját kezűleg gyártottuk, amelyek szeptemberben az első próba alkalmával már osztatlan sikert arattak – folytatta Róbert. – Sikerült a lehető legjobban kihasználni a terep adta lehetőségeket. A Nagy-Medve hegyre homokzsákot cipeltek az indulók, a Bodó-réten pedig egyensúlyozós, gumis, bújós, mászós akadályokon kellett átküzdeni magukat.

Az érem mellett befutócsomagot kaptak a résztvevők, amely nem titok, hogy egyedi készítésű tornazsákot, törölközőt, energiaitalokat, müzliszeletet, gyümölcsöt és ásványvizet tartalmazott – tudtuk meg.

Külön díjazták a csapatokat férfi–női és egyéni férfi–női kategóriában. A gyerekeknél az első három helyezett kapott kitüntetést különböző versenyszámokban.

- DA -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!