Sport

2018.04.07. 13:11

Ferencváros vs. Mezőkövesd - Újra a maximumra törekszenek

Mezőkövesd - Az NB I 25. fordulójában a Fradi vendége lesz a Mezőkövesd Zsóry FC labdarúgó­csapata.

Mezőkövesd - Az NB I 25. fordulójában a Fradi vendége lesz a Mezőkövesd Zsóry FC labdarúgó­csapata.

A listavezető és a tizedik helyezett szombaton 14 óra 30 perctől a Groupama Arénában csap össze. A szokatlan időpontról és a vendégekkel kapcsolatos további érdekességekről Siroki Krisztián technikai vezető ezeket mondta:

– Azért kezdünk kora délután, mert a televízió ebben az idősávban tudja közvetíteni a találkozót, és a mi ­meccsünket követően még egy a 19 óra 30 perces találkozó is képernyőn lesz. Sűrű nap elé nézünk: azok, akik nem kerülnek az utazó keretbe, délelőtt edzésen vesznek részt, majd szakmai stábunk háromnegyed 11-kor videós taktikai értekezletet tart a fiúknak, ezt követi a könnyű ebéd, majd a 12 előtti indulás, amely nem késői, lévén az Üllői útig a sztrádán szűk másfél órás az út. Az egyeztetés szerint együttesünk tagjai tiszta feketében lépnek pályára, a fradisták pedig zöld-fehér csíkos mezt viselnek.


[poll id="1645"]


Nem tudják mérni

Tóth László vezetőedzőtől először azt kérdeztük, hogy milyen tapasztalatokat vontak le a Paksi FC elleni hazai vereségből, mire ezt a választ kaptuk:

– Természetesen kielemeztük a 2–3-as végeredménnyel végződött találkozót és igyekeztünk levonni a kudarc tanulságait. Arra lyukadtunk ki, hogy nekünk minden mérkőzésünkön száz százalékot kell adnunk a pályán. Az nyilvánvaló, hogy ezt nem lehet mérni, viszont a múlt szombaton szabad szemmel is jól látható volt az elmaradásunk ettől a bizonyos maximumtól. Egész héten azt „tanultuk”, hogy miként térjünk vissza a korábbi hetekben nyújtott nagyon sikeres teljesítményünkhöz. Annak egyébként nincs jelentősége, hogy az első, vagy éppen az utolsó vendégként futunk ki a gyepre, ugyanis minden összecsapás más. Most a Fradi tornyosul előttünk, ezért rájuk igyekeztünk kitalálni egyfajta taktikát, amely remélem, hogy működni fog.

Kontroll alatt

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy az úgymond veszélyes hazai labdarúgók közül hányan kapnak megkülönböztetett figyelmet a mezőkövesdiek részéről, s felvetésünkre Tóth László így reagált:

– A bajnoki címre törő és a mérkőzésesélyesének számító Ferencvárosnak sok ­veszélyes játékosa van, de mindenki mellé sajnos nem tudunk testőrt állítani. Ezért árnyaltan úgy fogalmazhatunk, hogy igyekszünk kontroll alá helyezni a zöld-fehéreket és az majd a gyepen dől el, hogy vállalkozásunkba miként sikerül életet lehelnünk.

Az összeállítással kapcsolatban két személyre „világítottunk” rá: helyes döntés-e a házi gólkirály Koszta Márkot ékként szerepeltetni, és felvetődött-e a Paks ellen két gólt elérő Stefan Drazic kezdők közé jelölése.

– Koszta rúgott góljainak száma elég magas, így nem gondoljuk azt, hogy hibás elhatározást hozunk akkor, ha a neve a csatársorban jelenik meg – folytatta a vezetőedző. – Ami pedig Drazicot illeti: mi mindenen gondolkodunk, azon is, hogy ne „csak” csereként vegyük számításba. Viszont rajta kívül sok dolgon töprengünk még, de csak a 90 perc végére derül ki, hogy jól, vagy rosszul okoskodtunk, mivel nem vagyunk látnokok.

A sárga-kékek valamennyi kerettagja hadra fogható. Tóth Bence felépült, így várhatóan visszakerül a csapatba és Patrik Misák foglal majd helyet a kispadon.


A 25. forduló programja (április 7., szombat)

14.30: Ferencvárosi TC – Mezőkövesd Zsóry FC

17.00: Diósgyőri VTK – Swietelsky-Haladás

17.00: Budapest Honvéd FC – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő

17.00: Paksi FC – Debreceni VSC

17.00: Vasas FC – Puskás Akadémia FC

19.30: Videoton FC – Újpest FC


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!