Sport

2018.03.19. 18:53

DVTK asztalitenisz: Szenzációs győzelem után sima vereség

Miskolc - Két meccset is letudott a hét végén a DVTK férfi Extraligás asztalitenisz csapata.

Miskolc - Két meccset is letudott a hét végén a DVTK férfi Extraligás asztalitenisz csapata.

Előbb szombaton Szécsénybe utazott a ­Diósgyőr a 13. fodulóban: a vendégeknél Széll Zsolt, Molnár István és első Extraligás mérkőzésén, a második csapatból felkerült Bari Csaba lépett asztalhoz. Érdekesség, hogy az ellenfélnél két ex-miskolci, Pagonyi Róbert és Nagy Miklós nézett farkasszemet a látogatókkal, a harmadik játékos Horváth Miklós volt.

Fantasztikus Bari

Pagonyi-Horváth, Széll-Molnár párossal kezdődött a mérkőzés, végig magabiztosan játszottak a diósgyőriek és simán hozták is az első meccset 1:3-ra (0-1). Horváth Bari ellen kezdte az egyéni mérkőzéseket, fej-fej mellett haladtak, de a végén a hazai játékos örülhetett, 3:1 (1-1). Nagy M. Molnár ellen folytatta: simának indult, de a végére bekeményedett a meccs, csak 2:3 Molnárnak (1-2). Pagonyi Széll ellen próbált szépíteni, akinek nem remegett meg a keze, 1:3 (1-3).

Horváth Molnár ellen ott folytatta, ahol abbahagyta, magabiztos, 1:3-as vendégsiker (1-4), aztán Pagonyi Bari ellen viszonylag ­könnyen nyert 3:0-ra (2-4). A Nagy-Széll mérkőzésen a veterán ex-miskolci komoly össz­pontosításra késztette a DVTK-s játékost, de utóbbi, ha nehezen is, azért hozta az összecsapást 2:3-ra (2-5). Pagonyi Molnárral folytatta és meglepetésre győzött a hazai pingpongos, 3:1-re (3-5). A Horváth-Széll mérkőzésen elfáradt a vendégek asztaliteniszezője, 3:1 (4-5). Nagy Bari ellen próbálta megszerezni a sikert, de a sérülten játszó DVTK-játékos hihetetlen mérkőzésen, az utolsó két játszmában óriási erőket mozgatva behúzta a győzelmet 2:3 (7:11, 11:8, 11:6, 23:25, 10:12), s ezzel 4-6 lett a végeredmény.

Csupán ketten

Vasárnap Celldömölkre látogatott a miskolci gárda. Hiányosan ugyanis: mivel egy elmaradt mérkőzésről volt szó, a szabályok értelmében Bari nem játszhatott, így csak két játékos utazott el. A hazaiaknál Fazekas Péter, Kriston Dániel, és Szita Márton állt asztalhoz. Fazekas és Kriston a Széll-Molnár duó ellen kezdte a párost. Nem volt esélye a miskolci ,,kettesnek”, 3:0 (1-0), majd Kriston játék nélkül nyert (2-0). Szita Széll ellen folytatta, de csak fellángolásai voltak a DVTK-snak, 3:0 (3-0). A Fazekas-Molnár mérkőzésen megvolt a fiatal játékosnak az esélye, de nem élt vele, 3:1 (4-0). Kriston ellen Széllnek nem sok esélye volt (3:0, 5-0), aztán Fazekas játék győzött, így 6-0-ra vezetett a Celldömölk. A Szita-Molnár záró találkozón a DVTK fiatal játékosa nagyszerű produkcióval rukkolt elő és nyert is, 1:3-ra, ezzel beállította a 6-1-es végeredményt.

- MI -


Eredmények

Férfi Extraliga, 13. forduló

Szerva ASE I. – Diósgyőri VTK I. 4-6

Győztek: Molnár (2), Széll (2), Bari, valamint a Széll-Molnár pár.

Férfi Extraliga, 12. fordulóból el­halasztott mérkőzés

CVSE-Swietelsky-Jufa Hotel I. – Diósgyőri VTK I. 6-1

Győzött: Molnár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!