Sport

2018.02.13. 16:44

Téli Sportnap: jól futottak és síeltek megyénk tűzoltói

Kékestető - Érmeket és helyezéseket is szereztek megyénk katasztrófavédői az idei Téli Sportnapon.

Kékestető - Érmeket és helyezéseket is szereztek megyénk katasztrófavédői az idei Téli Sportnapon.

Az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ismét megrendezte a tűzoltósíversennyel egybekötött Téli Sportnapot.

A Kékestetőn megrendezett sporteseményre még a kedvezőtlennek ígérkező időjárás ellenére is mintegy százharminc induló nevezett, az ország minden szegletéből. A tűzoltók és családtagjaik szabad síeléssel indíthatták a napot, a sí- és snowboardversenyek délután fél négykor kezdődtek. Délben vette kezdetét a terepfutóverseny is, amelyen tizenkilencen indultak, öt nő és tizennégy férfi. Nekik egy öt kilométer hosszú turistakörön kellett egy vagy két kört teljesíteniük a változatos és igen nehéz terepen. A pálya erdőben, csúszós útszakaszon és több centiméteres hóban vezetett végig.

Speciális időmérővel

A síelők öt kategóriában indultak. A szervezésben nagy segítséget nyújtott a Kékes Kutató-mentő Alapítvány, a sípályát a Mátrai Erőmű Síklub tagjai jelölték ki, a szakemberek pedig egy speciális időmérő berendezéssel regisztrálták a lesiklók eredményét. Az időjárás végül viszonylag kegyes volt, az eső is csak késő délután eredt el. A dobogósok az Országos Katasztrófavédelmi Sport­egyesület alelnökétől, Tanka László tűzoltó ezredestől és a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettesétől, Plachi Péter tűzoltó ezredestől vehették át a megérdemelt serleget és oklevelet. Jól szerepeltek a versenyen a megyénkbeli indulók, egy arany-, két ezüst- és egy bronzérem mellett több helyezést is sikerült szerezniük.

- ÉM -


A megyei eredmények

Terepfutó Férfi 5 kilométeres táv: 3. helyezett: Fábián Norbert tű. törzsőrmester (Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság).

Női sí: 2. helyezett: Kovács Krisztina tű. hadnagy (Kazincbarcikai Katasztrófavédelmi Kirendeltség).

Férfi sí 35–45 év között: 6. helyezett: Veres Lóránt tű. főtörzsőrmester (Miskolci Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság), 7. helyezett: Lenkó István tű. főtörzsőrmester (Szendrői Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság), 9. helyezett: Major László tű. főtörzsőrmester (Miskolci Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság).

Férfi sí 45 év fölött: 5. helyezett: Molnár Tibor tű. zászlós (Szerencsi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság), 6. helyezett: Kelemen Béla tű. alezredes (Kazincbarcikai Katasztrófavédelmi Kirendeltség).

Férfi snowboard: 1. helyezett: Csörgő Gábor tű. főtörzsőrmester (Mezőkövesdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság), 2. helyezett: Magyar Károly tű. főtörzszászlós (Miskolci Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság), 5. helyezett: Porácz­ki Szabolcs tű. törzsőrmester (Szendrői Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság), 9. helyezett: Polónyi Péter tű. zászlós (Szendrői Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!