Sport

2018.02.08. 13:52

Mezőkövesd Zsóry FC: Középpályást és csatárt is keresnek

Mezőkövesd - A végéhez közeledik a fürdővárosiak NB I-es labdarúgó csapatának törökországi edzőtáborozása.

Mezőkövesd - A végéhez közeledik a fürdővárosiak NB I-es labdarúgó csapatának törökországi edzőtáborozása.

Amikor hozzákezdtek beleki kirándulásuk megszervezéséhez, nem gondolták volna, hogy túrájuk időzítése a lehető legjobban sikerül majd. Itthon ugyanis hideg van, havasak a pályák, ennek következtében nehezen tudtak volna minőségi munkát végezni.

Minden ötös

– Itt nagyon jó körülmények között alapoznak a fiúk – mondta a vonal végén Hagyacki József, a Mezőkövesd Zsóry FC csapatát fenntartó gazdasági társaság szakmai kérdésekben illetékes ügyvezető igazgatója, a küldöttség vezetője. – Egyetlen szava sem lehet a fiúknak a körülményekre: a szállásra, az ellátásra, a pályákra. A hotelben és közvetlen környékén minden feltétel adott, a ráadást pedig a környezet adja. A tengerpart, a pálmák, a napos idő, a kellemes klíma. Ezek melengetik a szívünket, hiszen hallom, hogy otthon zimankós a február.

A sportvezető dicsérte eddigi ellenfeleiket, mondván, jó játékerőt képviselő csapatokkal csaptak össze.

– Akár első ligás, akár alacsonyabb osztályú, vagy éppen tartalékgárdával mérkőztünk, kapaszkodnunk kellett, így valamennyi összecsapásunk megfelelt a célnak. Vezetőedzőnk, Kuttor Attila rendre hangsúlyozta, hogy a tesztmeccseken nem az eredmények számítanak, bár annak természetesen örültünk, ha nyertünk. Betegség, megfázás senkit nem gyötör, csupán Koszta Márk bajlódik kisebb húzódással, de reméljük, hogy pár napon belül felépül és teljes értékű edzőmunkát végezhet ismét.

Vannak jelöltjeik

Amint arról már többször beszámoltunk, a matyóvárosiaknál több légiósjelölt is próbázik, róluk azt az információt kaptuk az ügyvezető igazgatótól, hogy esetleges szerződtetésükről az edzőtábor végén a szakmai stáb hoz döntést. A 24 éves Fabrice Onanáról, a 18 esztendős Delio Alexről és a 25. évében járó Nico Daóról van szó.

– Az átigazolási szezon még nem zárult le, így folytatjuk tárgyalásainkat a keret további erősítéséről – közölte Hagyacki József. – Két játékost akarunk még szerződtetni, jelöltjeink – amennyiben hozzánk kerülnek – a középpályán és a csatársorban lesznek bevethetők.

A kövesdiek keddi programja tengerparti nyújtással és átmozgatással indult, majd lábtenisz következett, délután gyúrás és uszoda várt a labdarúgókra, míg szerdán egy edzés szerepelt a menüben. A csütörtöki meccseket követően csomagol a társaság, amely pénteken repül haza.


Hamarosan ”záróra” Belekben

Belek, február 8., csütörtök, 11.00: Mezőkövesd Zsóry FC – FC Irtysh Pavlodar (kazah 1. osztályú)

Side, február 8., csütörtök, 17.00: Mezőkövesd Zsóry FC – Csernomorec Odessza (ukrán 1. osztályú)


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!