Sport

2018.02.24. 10:18

Mezőkövesd Zsóry FC: a sikeres rajt sokat jelenthet(ne)

Mezőkövesd - A Mezőkövesd Zsóry FC nyerhetőnek tűnő hazai mérkőzéssel kezdi a tavaszt a labdarúgó NB I-ben.

Mezőkövesd - A Mezőkövesd Zsóry FC nyerhetőnek tűnő hazai mérkőzéssel kezdi a tavaszt a labdarúgó NB I-ben.

A sereghajtó borsodiak 16 ponttal rendelkeznek, a vendég Puskás Akadémia FC gárdája 23 egységgel a 8. helyen tanyázik. Ebből egyenesen következik, hogy az NB I 20. fordulója keretében a kövesdi stadionban ma 17 órakor kezdődő összecsapás a hazaiak számára rendkívül fontos, ha úgy tetszik, 6 pontos csata.

A mester nyugodt

– Abszolút nyugodtan várom az összecsapást – ezekkel a szavakkal kezdte szokásos felvezető mondókáját Kuttor Attila, a sárga-kékek vezetőedzője. – Azért voltak nyugodtak az elmúlt éjszakáim, mert azt a munkát, amit terveztem, sikerült elvégeztetnem a fiúkkal. Mind fizikálisan, mind a csapatépítés szempontjából nyugodt vagyok. A klub által kialakított keretünk már a felkészülés kezdetétől a rendelkezésemre állt, így semmi nem zavarta az erőgyűjtésünket. Edzőmeccseinket erős ellenfelekkel vívtuk, sok pozitív benyomás ért, mindenki egy irányba húzott, ritkán zördült a saját hálónk. Valamennyi fellépésünkön volt stílusunk, azt persze jól tudom, hogy a tétmérkőzés más műfaj.


[poll id="1455"]


Arra a kérdésre, mely szerint miként értékeli a keretükben történt jövés-menést, a szakvezető így felelt:

– Sokan maradtak nálunk a tavalyiak közül, igaz több játékost is igazoltunk. Kiszemeltjeinkkel kapcsolatban el kell mondanom, hogy mint vezetőedző, nem kimondottan személyekben gondolkoztam, hanem posztokban. Jó néhány labdarúgóval tárgyaltunk, a leigazoltakat pedig igyekeztem minél hatékonyabban a csapatba építeni, hogy vegyék fel a ritmust. A társaságot természetesen alkalmasnak tartom a bennmaradás kiharcolására, máskülönben nem is tölteném be ezt a munkakört a klubnál. Értékes együttes állt itt össze, a keretet jó mentalitású futballisták alkotják, a gyerekek között dolgozik a kohézió és reményeim szerint ez látszani fog a bajnoki összecsapásainkon is.

Életbiztosítás nincs

Kuttor Attila hangsúlyozta, hogy rendkívül fontosnak tartja a jó rajtot, ennek jegyében a 3 pont sokat lendítene rajtuk.

– Életbiztosítás azonban nem létezik – állapította meg a tréner. – Gondoljunk csak vissza a Mezőkövesd rajtjára: két mérkőzés, 6 pont, első hely, aztán mit hozott a folytatás… Az első találkozó igencsak lényeges, de ezt még tizenhárom követi majd. Ennek jegyében régi elvemet vallom: mindig a soron következő meccs a legfontosabb. Azt, hogy mi lesz a jövő heti, meg az utána következő összecsapáson, majd meglátjuk, ha odaérünk. Kalkulálni felesleges, ugyanis a tizenkét csapatos NB I-ben nincs könnyű találkozó – mindegyik nehéz, mindegyiket így is kezeljük. Szombaton este azt akarjuk előadni, amire hat hétig készültünk és amit tudunk, ilyen egyszerű ez.

A sárga-kékek kerettagjai közül Hudák öt sárga lapja miatt hagyja ki a szezonnyitót, Gohér térdsérülése, Szeles vállműtétje miatt nem szerepelhet.

- KT -


Várható kezdő

A Mezőkövesd Zsóry FC várható kezdőcsapata: Dombó – Lázár, Pillár, Katanec, Vadnai – Mlinar, Oláh B. – Koszta, Bognár I., Tóth B. – Novák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!