Sport

2018.02.03. 15:39

Menet közben módosult a barcikai célkitűzés: a dobogóra

Kazincbarcika - Az őszi szezon után a Kazincbarcikai KSE NB II-es férfi-kézilabda­csapata vezeti a bajnokságot.­­­

Kazincbarcika - Az őszi szezon után a Kazincbarcikai KSE NB II-es férfi-kézilabda­csapata vezeti a bajnokságot.­­­

Nyolc győzelem mellett egy döntetlennel és két vereséggel zárta az NB II-es bajnokság őszi felét a Kazincbarcikai KSE együttese. A remek menetelésnek köszönhetően a borsodiak vezetik a tizenkét csapatos táblázatot, az előnyük két pont a második Kisvárdával, és három a dobogó legalsó fokán álló Füzesabonnyal szemben. Az egyesületnél bíznak a hasonlóan jó folytatásban, de azt is tudják, hogy a február 10-én kezdődő tavaszi idényben roppant nehéz lesz megtartani a jelenlegi pozíciójukat.

– Ebben a bajnokságban rendkívül hangsúlyosak a hazai mérkőzések – jelentette ki Ölschléger József, a KKSE elnöke. – Mi ősszel hétszer játszottunk itthon, és csak négyszer utaztunk idegenbe, tavasszal megfordul a helyzet. Ez azonban nem azt jelenti, hogy nem szeretnénk megtartani az éllovas helyünket, ám ehhez idegenbeli bravúrokra lesz szükség. A rajt előtt azt fogalmaztuk meg, hogy szeretnénk az első öt között végezni. A mostani állás szerint ezt 1-3-ra módosítottuk. Azt nem tudom, hogy a dobogó melyik fokán zárunk majd, de a bajnoki címért a Kisvárdával és a Füzesabonnyal vívhatjuk a nagy versenyfutást.

Fontosak az ifisták

Ölschléger József hozzátette: a feljutás és a magasabb osztály támasztotta követelmények nagyobb anyagi terhet rónának a klubra. Az NB II-t szeretnék megnyerni, de nem feltétlenül azért, hogy csatlakozzanak a másodosztály mezőnyéhez.

– A tapasztaltabb és a fiatalabb játékosok remek elegyet alkotnak, de hosszú távon a saját nevelésű, utánpótlás-kézilabdázók jelenthetik a megoldást – folytatta a KKSE elnöke. – Számunkra nagyon lényeges, hogy az ifistáink, vagy a közvetlen utánpótlásból kikerülő srácok szóhoz jussanak a felnőttek között. Azt nem szeretnénk, hogy máshonnan igazoljunk nyolc-tíz játékost az NB I/B miatt, közben pedig a sajátjaink a perifériára szoruljanak. Játszanak, tapasztaljanak, és ha néhány éven belül tovább tudjuk erősíteni a klubot, akkor elképzelhető, hogy belevágunk. Felelőtlenül biztos, hogy nem fogunk osztályt ugrani. Örülök, hogy Kocsis Csaba játékosedzőnk remek társaságot kovácsolt össze, ez a csapat nagyszerűen tud küzdeni, harcolni egymásért, de erre a tavaszi idényben szükségünk is lesz, ha fényes érmet szeretnénk nyerni.

A többiek

Kazincbarcikán nemcsak a férfiak, hanem a lányok is az NB II-ben szerepelnek. Az előző idény végén jutottak fel, így számukra a biztos bennmaradást tűzte ki az egyesület vezetése. Ebben az osztályban sokat kell még tapasztalniuk, hogy stabilizálni tudják a helyüket.

– Néhány esztendő alatt eljutottunk odáig, hogy összesen 13 utánpótláscsapatot versenyeztetünk az MKSZ sorozataiban – újságolta Ölschléger József. – A nyolc­évesektől egészen az ifiig kézilabdáznak nálunk, fiúk és lányok. Az önkormányzattal és a városi iskolákkal remek az együttműködés, most azon dolgozunk, hogy a még kisebbekkel is megismertessük a sportág alapjait. A kirakatban természetesen az NB II-ben élen álló fiúk szerepelnek, de a háttérben is sokat teszünk azért, hogy Kazincbarcikán a kézilabda perspektívát jelentsen a sportolni szándékozó fiatalok számára.

ÉM-ME


A Kazincbarcikai KSE kerete

Kapusok: Teremy László, Balogh Gábor, Fodor Kristóf.

Mezőnyjátékosok: Balogh Ákos, Csörgő Zsombor, Dobó Dániel, Hajdú Dániel, Hangos Dávid, Heidrich Máté, Kocsis Csaba, Kocsis Róbert, Koscsó Ádám, Kovács Róbert, Novák Tamás, Orosz Gábor, Ponyi Zoltán, Sajó András, Saláta Domonkos, Szilágyi Szabolcs, Tóth Ádám.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!