Sport

2018.01.09. 10:10

Mezőkövesd Zsóry FC: Napfényes munkakezdés

Mezőkövesd - Hétfőn elkezdte az erőgyűjtést a Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es labdarúgócsapata.

Mezőkövesd - Hétfőn elkezdte az erőgyűjtést a Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es labdarúgócsapata.

A játékosok kora délután találkoztak a Telkiből érkező Kuttor Attilával, majd a szakvezető „székfoglalója” után a Zsórynál lévő edzőcentrumba, az első, egyenesen napfényes, tavaszias foglalkozásra ment a társaság.

Három már biztos

Közben a klubházban váltottunk szót Hagyacki Józseffel, a Mezőkövesd Zsóry FC szakmai ügyekben illetékes ügyvezető igazgatójával.

– Annak jegyében látunk az erőgyűjtéshez, hogy töretlenül hiszünk a bennmaradás kiharcolásában – hangsúlyozta a klub tisztségviselője. – Még 14 találkozó van hátra, semmi nem dőlt el, bármi és ennek az ellenkezője is előfordulhat.

Az ügyvezetőt ezután szembesítettük a keringő hírekkel, melyek szerint nagy jövés-menés várható a klubnál, amire Hagyacki József így válaszolt:

– Három érkezőnk már van, igaz, csak Bognár István ügye konkrét, őt már bejelentettük és bemutattuk. Rajta kívül szóbeli megállapodásunk van Oláh Bálinttal és Horváth Tamással, a velük kapcsolatos papírmunkát azonban még nem végeztük el a DVTK-val és a Videotonnal. Jelenleg erőteljes tárgyalássorozat kellős közepén vagyunk mind a várhatóan távozókkal, mind az esetleges érkezőkkel. Úgy vélem, hogy mintegy fél tucat játékos jön hozzánk és ugyanennyi megy majd el.

Nehéz igazolni

Érdeklődtünk arról, hogy könnyű vagy nehéz helyzetben van-e manapság a labdarúgással foglalkozó sportvezetés, mire az igazgató csak kis töprengés után felelt:

– Nagyon nehéz ütőképes játékost igazolni és nekünk ilyenekre van szükségünk. A mechanizmus úgy működik, hogy a szakmai stáb közli az elképzelését, hogy kit vagy kiket szeretne a keretben látni, aztán a klub illetékesei felveszik a kapcsolatot a kiszemelttel vagy kiszemeltekkel. A közös nevező megtalálása azonban gyakran emberpróbáló feladat. Mert figyelembe kell venni az átadó és az átvető egyesület érdekét, a labdarúgó kívánságát, a menedzser elképzelését, vagyis sok szempontot kell összehangolni. A dolog papíron egyszerű: ez a megállapodást jelenti, de ez olyan, mint a politikában a koalíciós tárgyalás, szóval maradjunk annyiban, hogy sokat és sokszor kell tárgyalni az eredmény érdekében. Mi január 30-ig szeretnénk véglegesíteni a keretünket, mert úgy véljük, hogy a másnapi, külföldi edzőtáborba való elutazásunkkor már azok szálljanak repülőre, akikre a tavaszi idényben számíthat majd a vezetőedzőnk.

Biztosítják

A fürdővárosiak felkészülési programjában január 31. és február 9. között beleki edzőtáborozás szerepel.

– A tervezett törökországi túra részleteit a szakmai stáb alakította ki, miként az edzőmeccsek időpontjait és a leendő ellenfeleket is a kívánságuk szerint dolgoztuk és dolgozzuk ki. A klubvezetésnek ebben az esetben egy feladata van: nevezetesen az, hogy biztosítsa az ehhez szükséges erőforrást – közölte Hagyacki József.

Az ügyvezető igazgató időt kért a „türelmetlen olvasóktól” a mozgásokat illetően. Az tény, hogy a várható távozók oldalán napok óta sok név repked. Íme a lista, akik közül többen megjelentek tegnap Kövesden, de nem húztak edzésszerelést: Jakub Brasen, Csirmaz István, Paul Keita, Köböl Máté, Martin Krnac, Tomas Majtán, Murai Márk, Tomas Tujvel. Az, hogy maradnak-e, vagy hogy hová mennek, melyik országban és csapatban folytatják pályafutásukat, rövidesen eldől – mert el kell dőlnie…

Hat hónap helyett három (?)

December 17-én műtéten esett át Szeles Tamás, a sárga-kékek védője, aki felkötött kézzel jelent meg a stadionban.

– A miskolci Csillagpont Kórházban dr. Bábás Géza vállspecialista operált meg – közölte érdeklődésünkre a labdarúgó, majd hozzátette: – A bal vállamban úgynevezett első-hátsó labrumtörésem volt és a Budapest Honvéd elleni meccs után dőlt el, hogy nem úszhatom meg kés nélkül. Instabil volt a ,,szerkezetem", ezért állandóan kificamodott. Több orvosnál jártam Székesfehérvárott, Budapesten és Miskolcon, majd az egybecsengő vélemények után döntöttem a borsodi megyeszékhelyen elvégzendő beavatkozás mellett. A felépülés hivatalos ,,menetideje" hat hónap, de azzal biztattak, hogy ez emberfüggő dolog. Jelenleg délelőttönként gyógytornára járok a kövesdi rehabilitációs intézetbe, délutánonként pedig hamarosan következhet a biciklizés és a láberősítés. Ha minden nagyon jól alakul – és ebben bízom – akkor három hónap múlva mehetek először a pályára, a többi pedig csak utána dől el.


Névsorolvasás

Akik a Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es labdarúgócsapatának első edzésén részt vettek.

  • Kapusok: Dombó Dávid, Horváth Tamás (átigazolása még függőben van).
  • Védők: Lázár Pál, Farkas Dániel, Hudák Dávid, Pillár Róbert, Szalai Attila, Fótyik Dominik, Vadnai Dániel.
  • Középpályások: Frano Mlinar, Iszlai Bence, Cseri Tamás, Bognár István, Tóth Bence, Oláh Bálint (átigazolási ügye még nem rendeződött).
  • Támadók: Baracskai Roland, Koszta Márk, Novák Csanád, Marek Strestik, Lazar Veselinovic.
  • Felkészülési mérkőzések

    Egyelőre csak három mezőkövesdi edzőmérkőzés időpontja biztos, bár még ezek esetében is vannak kérdőjelek.

  • Január 20. (szombat), pontos kezdési időpont nélkül: Mezőkövesd Zsóry FC – Kazincbarcikai SC (NB II)
  • Január 24. (szerda), a kezdési időpont és az ellenfél még egyeztetés alatt: Mezőkövesd Zsóry FC – ?
  • Január 27. (szombat), 11.00: MTK Budapest (NB I) – Mezőkövesd Zsóry FC

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!