Sport

2018.01.21. 13:29

Körberverés a Bellér-emléktornán

Ózd - Csak az egymás elleni gólkülönbség döntött a három NB I/B-s csapatot felvonultató felkészülési kupán.

Ózd - Csak az egymás elleni gólkülönbség döntött a három NB I/B-s csapatot felvonultató felkészülési kupán.

Jobb gólkülönbségének köszönhetően a Mezőkövesdi KC férfi kézilabda-csapata nyerte meg az első ízben, hagyományteremtő szándékkal létrehozott Bellér László emléktornát. A körmérkőzéses ózdi kupán három NB I/B-s gárda vett részt. Az eseményen a házigazda ÓAM-Ózdi KC mellett a kövesdiek és a keleti csoport őszi meglepetéscsapata, a Debreceni EAC volt érdekelt.

A nap első összecsapásán a hajdúságiak nagy küzdelemben, egyetlen góllal győztek a vendéglátókkal szemben, majd az MKC simán verte a DEAC-ot. A torna zárásaként az ÓAM-Ózdi KC jobbnak bizonyult a kövesdieknél, így a három csapat között körbeverés alakult ki. A helyezéseket a gólkülönbség döntötte el, amiben a dél-borsodiak egyetlen találattal jobbnak bizonyultak az ózdiaknál. A Bellér emléktorna győztesének járó serleg tehát Mezőkövesdre került.

Különdíjak

A rendező Ózdi Kézilabda Club több különdíjat is felajánlott a legjobban teljesítő játékosok számára. A gólkirályi címet Nebojsa Vojinovic (Mezőkövesdi KC) szerezte meg, aki a két mérkőzésen összesen tizenhatszor talált az ellenfelek hálójába. A legjobb kapusnak Tóth Koppányt (Mezőkövesdi KC), a legjobb mezőnyjátékosnak pedig Szabó Tamást (ÓAM-Ózdi KC) választották. A legjobb hazai játékosnak járó különdíjat – amelyet a Bellér család ajánlott fel – a balszélső Lestál Martin vehette át.

Fotó: Marosréti Ervin

A háromcsapatos Bellér emléktorna remekül szolgálta mindhárom csapat felkészülését a bajnokság tavaszi felére. Az NB I/B keleti csoportjában február első hétvégjén már folytatódik a küzdelem. A nyitó fordulóban az MKC Lajosmizsére látogat, az ÓAM-Ózdi KC pedig a Nyíregyházát fogadja hazai körülmények között.

A Bellér László emléktorna eredményei

ÓAM-Ózdi KC – Debreceni EAC 27-28 (15-16)

ld.: Szűcs B. (7), Lestál M. (6), Nyeste B. (6), ill. Erdős Z. (6), Darvay Z. (6).

Mezőkövesdi KC – Debreceni EAC 39-31 (18-15)

ld.: Vojinovic (8), Jóga N. (7), Hangyel (5), ill. Darvay (6), Dobos B. (5).

ÓAM-Ózdi KC – Mezőkövesdi KC 35-31 (20-18)

Ld.: Lestál M. (9), Kóródi K. (5), Nyeste B. (5), ill. Vojinovic (8), Padla (8), Kovács B. (4).

A Bellér László emléktorna végeredménye: 1. Mezőkövesdi KC 2 (70-66), 2. ÓAM-Ózdi KC 2 (62-59), 3. Debreceni EAC 2 (59-66) pont

- ÉM-ME -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!