Sport

2017.12.16. 10:23

Harmadszor Japánban, túl az első világkupán

Miskolc - Tóth Apor is tatamira lépett a Tokióban tartott cselgáncs Világ Kupa-sorozat Grand Slam versenyén.

Miskolc - Tóth Apor is tatamira lépett a Tokióban tartott cselgáncs Világ Kupa-sorozat Grand Slam versenyén.

A Miskolci VSC sportolója a 90 kilósok mezőnyében próbált szerencsét, és bár elveszítette a 16 közé jutásért vívott első meccsét és helyezetlen maradt, értékes tapasztalatokat szerzett.

Nagy élmény volt

– Ez volt a harmadik utam Japánba és ezt nem sok 19 éves fiatalember mondhatja el magáról – mondta Tóth Apor. – Kétszer edzőtáborban jártam az ázsiai országban, most az edzés mellett versenyeztem is. A sorsolásom kedvezőtlen volt, hiszen azzal a japán sportolóval kezdtem, aki a későbbi győztes lett. Kenta Nagasawa a világranglista helyezése alapján eleve kiemeltként szerepelt. Nem ijedtem meg tőle, igencsak odaálltam a tatamira, agresszíven harcoltam, végül kikaptam, ennek ellenére óriási élmény volt a nagyok között judózni. Már csak azért is, mert – a magyar országos bajnokság után – a távol-keleti fellépésem alkalmával meccseltem másodszor a felnőttek között.

Tóth Apor a sport mellett a tanulásban is jeleskedik: első éves a Miskolci Egyetem gazdasági kar gazdálkodás és menedzsment szakán.

– Az idén már csak egyetemi kötelezettségeim vannak – folytatta, majd hozzátette: – Mivel még junior korú vagyok, jövőre ebben a korosztályban jelentős feladatok várnak rám. Áprilisban kezdődik az idény és jó esélyekkel várom a világversenyekre való kiküldetést, aztán remélem, hogy indulhatok a budapesti U23-as Európa-bajnokságon is.

Így látja az elnök

„Nagyon fontos volt Tóth Apor számára, hogy részt vegyen a japán versenyen – mondta Illyés Miklós, az MVSC elnöke. – Klubvezetőként igyekszem előmozdítani nemzetközi szereplését annak érdekében, hogy szokja a légkört, a hangulatot, a menők mezőnyét. Hiszem és tudom, hogy esetében a befektetés kamatozni fog: most is jól dolgozott, így túrájának hasznosságához kétség sem férhet. Ráadásul remek alanyról és intelligens sportolóról van szó.”

- ÉM-KT -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!