Sport

2017.11.26. 11:34

Sikeres megyei úszás napja a „Keményben”

Miskolc - Nem csak miskolciak, a megye más részéről is érkeztek résztvevők az eseményre.

Miskolc - Nem csak miskolciak, a megye más részéről is érkeztek résztvevők az eseményre.

Közel kétszáz sportoló fogadta el a B.-A.-Z. Megyei Úszó Szövetség és az MVSI Miskolc Városi Sportiskola Nonprofit Közhasznú Kft. meghívását november 18-án, a Kemény Dénes Városi Sportuszodában megrendezett a III. Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Úszás Napja elnevezésű eseményre.

A megnyitó keretében Illyés Miklós, az MVSI Miskolc Városi Sportiskola Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője gratulált és ajándékot adott át a közelmúltban, Százhalombattán megrendezett felnőtt rövidpályás országos bajnokságon arany- és ezüstérmet kiérdemlő Sztankovics Annának és a két bronzot, továbbá egy 6. helyet begyűjtő Vécsei Rékának, valamint edzőjüknek, Sajgó Lászlónak.

A három egyesületet (MVSI, MISI SC, Swimming Penthatlon Club) képviselő miskolciakon kívül Mezőkövesdről, Ózdról, Szerencsről és Tiszaújvárosból érkeztek sportolók az erőpróbára.

Az amatőr, az igazolt és szenior (masters) úszóknak egyaránt megmérettetési lehetőséget kínáló, összesen 38 versenyszámból álló rendezvény keretében döntötték el az idei megyei úszó bajnokság érmeinek, helyezéseinek sorsát is. A szervezők a versennyel méltó emléket állítottak Valkó László miskolci testnevelőtanárnak, úszóedzőnek, aki több évtizeden át nagy elhivatottsággal nevelte a sportág utánpótlását a megyeszékhelyen. A részletes eredményeket a www.mvsi.hu oldalon találhatják meg az érdeklődők.

- ÉM-SZIS -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!