Sport

2017.10.10. 18:27

Japánok is ,,barátkoznak” a maratonnal Miskolcon

Miskolc - Tizenhat évvel ezelőtt kezdődött, napjainkra komoly futófesztivállá nőtte ki magát.

Miskolc - Tizenhat évvel ezelőtt kezdődött, napjainkra komoly futófesztivállá nőtte ki magát.

A megyeszékhely belvárosában október 15-én, vasárnap tartják a Miskolci Barátság Maratont, amelynek rendezője a Miskolc Egészséges Ifjúságáért Alapítvány, társrendezője a Marathon Club Sportegyesület.

Jó idő lesz

Az eseményt öt éve karolta fel Miskolc önkormányzata, így a fővédnöki tisztet dr. Kriza Ákos polgármester tölti be – hangzott el a tegnapi sajtótájékoztatón. Katona Ferenc önkormányzati képviselő, a szervező bizottság elnöke kijelentette:

– Segítenek a városi intézmények, a rendőrség és persze sok diák is. Az útvonal közelében lakóktól és a közlekedőktől türelmet és megértést kérünk, a forgalomkorlátozás 6 óra 30 perctől 16 óráig lesz érvényben.

Tavaly az egész napos eső ellenére ezren rajtoltak, idén az előrejelzések szerint remek lesz az időjárás, így a nevezők száma várhatóan feljebb kúszik.

– Brazil futókat már fogadtunk, japánokat azonban még nem – vette át a szót Szűcs István ötletgazda-főszervező, a Marathon Club SE elnöke. – Az időpontválasztás mindig nehéz, hiszen manapság, különösen ebben az időszakban, az országban szinte mindenhol tartanak futófesztiválokat, most például Budapesten is lesz egy megmérettetés, de a régiónkban és a környéken élők számára ez a viadal könnyen elérhető.

A szervezők profikat és amatőröket egyaránt várnak, sőt arra biztatják a családokat, az iskolai, a munkahelyi és a baráti társaságokat, hogy válasszák ki a maguk számára legmegfelelőbb távot és tegyék fel a kezüket, induljanak a maratonon. Az 5,27 kilométeres körpálya útvonala: Görgey utca (rajt) – Corvin u. – Rákóczi u. – Petőfi u. – Dajka u. – Széchenyi u. – Déryné u. – Palóczi u. – Horváth L. u. – Szentpáli u. – Corvin u. – Dankó u. – Király u. – Budai u. – Görgey utca (cél).

Tíztől nagyüzem

A városi sportcsarnok előtt kijelölt versenyközponttól négy egyéni távra lehet jelentkezni: 42.1 km (Homonnai László-emlékszám), 21 km, 10.5 km, 5.27 km (dr. Márkus Gábor-emlékszám). A váltószám félmaratont, 4×5.27 km-t jelent, de gondoltak az óvodásokra és az iskolásokra, a leányokra és a fiúkra is: ők különböző távok közül válogathatnak.

- ÉM-KT -


Tudnivalók

Az előnevezők a rajtszámokat és a pólókat (a helyszíni nevezés keretében) október 14-én, szombaton 15 és 18 óra között vehetik fel, de ugyanezt megtehetik október 15-én, vasárnap 8 és 10 óra között a városi sportcsarnok előtti téren, az intézmény előterében. A gyerekfutamokra vasárnap 8 órától ugyancsak a helyszínen lehet jelentkezni. A különböző táv rajtjai 10–12 óra között lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!