Sport

2017.10.09. 16:06

Festői környezet és a kőbánya holdbéli tája Tállyán

Tállya - Futva és mountain bike-on is teljesíthető volt a Tállya Challenge 12 kilométeres távja.

Tállya - Futva és mountain bike-on is teljesíthető volt a Tállya Challenge 12 kilométeres távja.

A Tokaji Történelmi Borvidék jellegének és az elmúlt évtized fejlesztéseinek köszönhetően Tállya egyre kedveltebb turisztikai célpont. A község közigazgatási területén fekszik a Colas Északkő Bányászati Kft. üzeme, amely egy aktív andezitbányaként üzemel.

A település festői környezete és a kőbánya holdbéli tája adta az ötletet, hogy az elmúlt hétvégén – ebben az évben először – megrendezzék az Európában is egyedülállónak számító sporteseményt, a Tállya Challenge-et.

Extrém pályákon

A bánya és környezete egyedi és különleges élmény volt mind a futók, mind a versenytávot két keréken teljesítők számára.

Az extrém helyszínen akadályokkal nehezített terepfutópálya várta a versenyzőket. Palánkok, rámpák, mocsaras árkok, óriás munkagépek, kötélhálók és még jó néhány akadály nehezítette a kalandfutás rajongóinak a dolgát. A kerékpáros pálya pedig az aszfalt és extrém terepviszonyokat is magába foglalta.

- ÉM-SZB -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!