Sport

2017.09.08. 16:05

Várják a „külső” támogatást Miskolcon

Miskolc - A jövő héten Eb-pót­selejtezőt játszik Miskolcon a magyar férfi­futsal-válogatott.

Miskolc - A jövő héten Eb-pót­selejtezőt játszik Miskolcon a magyar férfi­futsal-válogatott.

A szlovéniai Európa-bajnoki (2018. január 30. és február 11.) részvétel a tét a magyar férfi­futsal-válogatott számára, amely akkor juthat ki a kontinensviadalra, ha az oda-vissza­vágós play-offban jobbnak bizonyul a lengyel együttesnél. A párharc első felvonását szeptember 12-én a miskolci városi sportcsarnokban rendezik, míg a visszavágóra szeptember 26-án kerül sor Koszalinban.

A kapott gólokra is

A mieink már szerdán megérkeztek a borsodi megyeszékhelyre, ahol foglalkozásokat tartott Sito Rivera szövetségi kapitány és stábja.

– Miért Miskolc? Mert már voltunk itt két alkalommal, és mindennel meg voltunk elégedve – mondta felvetésünkre a szakember. – Ezeken a mérkőzéseken tele volt a sportcsarnok, kiváló hangulatban futballozhattunk, bízunk abban, hogy ez ezúttal sem lesz másképpen.

A válogatott az elmúlt napokban egy horvátországi tornán „hangolódott” a lengyelek elleni csatára.

– Oda még egy bővebb kerettel mentünk, hogy mindenkit ki tudjunk próbálni, hogy mindenki játszhasson – tette hozzá Sito Rivera. – A Kazahsztánban légióskodó Dróth Zoltán, valamint a nemrégiben Spanyolországba szerződött Harnisch Ákos klubkötelezettségei miatt nem tudott velünk lenni, előbbi azonban már itt van, míg Ákos a hétvégén csatlakozik hozzánk.

A szövetségi kapitány arra a felvetésre, hogy már most a lengyelek vannak-e a középpontban, vagy még a miskolci első napok általános munkával telnek, az alábbiakat válaszolta:

– Már teljes mértékben Lengyelországra készülünk – válaszolta a szakvezető. – Egy jó csapat lesz az ellenfelünk, amely nemrég a csoportselejtezőben 1-1-et játszott a spanyolokkal. A bajnokcsapatuk már jó ideje mozgásban van nemzetközi klubkötelezettség miatt, innen, ebből a klubból négy játékos van a keretükben. A miskolci lesz a csata első félideje, s nagyon kell figyelnünk minden apró dologra, a rúgott és a kapott gólokra egyaránt. Nem szeretnénk, ha előfordulna az, mint ami négy éve, hogy 2-1-re kikaptunk idegenben az ukránok ellen, s bár itthon utána 5-4-re győztünk, a sok kapott gól miatt nem jutottunk ki a belgiumi, antwerpeni Eb-re.

A csapatkapitány, az MVFC Berettyóújfalu játékosa, Trencsényi János a szurkolókkal, miskolci emlékeivel kezdte:

A statisztikát nem

– A rutinosabb emberek közé tartozom a keretben, úgyhogy vannak tapasztalataim itteni fellépésekkel kapcsolatban, akár a válogatottat nézem, akár a klubszereplést – kezdte a 130-szoros válogatott. – Mindig jó hangulatban léptem pályára Miskolcon, amely egy olyan város, amely szereti a futsalt. Korábban nagyon jó csapat volt a Berek Rolád-Technika Háza, pár éve bajnok volt a nőknél a DVTK-Vénusz, úgyhogy remélem és bízom abban, hogy a szurkolók nagy számban fognak kilátogatni erre a meccsre, és megkapjuk tőlük a szükséges pluszt.

A hajdúsági futsalos is kitért a lengyelek elleni csatára:

– Jó pár közös mérkőzésen vettem részt, s többször voltam győztes csapat tagja, mint vesztesé – állította Trencsényi János. – Az utóbbi időszakban sokat fejlődött a lengyel futsal, úgyhogy a statisztikát nem lehet alapul venni, mindent bele kell majd tennünk a jó eredmény elérése, s persze a továbbjutás érdekében.

A magyar férfi válogatott eddig három alkalommal volt Eb-résztvevő: 2005-ben Csehországban, 2010-ben rendezőként, aztán tavaly Szerbiában.

– Ostravában még mint szurkoló jártam, de az ezt követő kettőn aktívan játszottam – tette hozzá Trencsényi János. – Szép, nagy dolog lenne, ha most is ott tudnék lenni a kontinenstornán, de nem ez a lényeg, hanem egyelőre az, hogy sikeresen vívjuk meg a lengyelek elleni párharcot. Aki megnézi a keretet, a névsort, az látja, hogy nem két csapatból tevődik össze a válogatott, ami jó. Úgy gondolom, amióta együtt vagyunk, napról napra egyre jobb a kohézió közöttünk, ami kell ahhoz, hogy erősek legyünk.


Csütörtöktől jegyárusítás

A találkozóra a jegyek egységesen 1000 forintba kerülnek, és az alábbi időpontokban lehet megvásárolni.

Szeptember 8., péntek: 8.00–13.00, jégcsarnok gazdasági iroda

Szeptember 11., hétfő: 8.00–15.30, jégcsarnok gazdasági iroda, 16.00–18.00, jégcsarnok pénztár

Szeptember 12., kedd: 8.00–12.00, jégcsarnok gazdasági iroda, 12.00–18.00, sportcsarnok pénztár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!