Sport

2017.09.09. 13:14

Mezőkövesd vs. Balmazújváros - Hatodszorra már győzniük kell

Mezőkövesd - Szombaton este hazai környezetben lép majd pályára a fürdővárosiak élvonalbeli labdarúgócsapata.

Mezőkövesd - Szombaton este hazai környezetben lép majd pályára a fürdővárosiak élvonalbeli labdarúgócsapata.

A Mezőkövesd Zsóry FC – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő mérkőzést 18 órakor kezdik a stadionban, ahol bizonyára legalább háromezer néző szurkol majd. A hazaiak nincsenek jó passz­ban, hiszen a legutóbbi öt fordulóban győzelem nélkül maradtak, igaz letudták a mezőny valamennyi „nagy csapatát”.

Az első és a második körben nyertek, majd a folytatásban a 15 megszerezhető egységből csak 1-et kaparintottak meg a Vasas vendégeként. Közben alulmaradtak a Ferencvárossal, a Videotonnal, a Budapest Honvéddal és a DVTK-val szemben is.

Eltérő munkarend

Radványi Miklóstól, a sárga-kékek vezetőedzőjétől először azt kérdeztük, hogy miként használták ki a válogatott világbajnoki selejtező mérkőzései által felkínált bajnoki szünetet, mire a szakember így felelt:

– Más terhelést kaptak a fiúk. Az első héten a fizikai munkára helyeztük a hangsúlyt: ez azért volt fontos, mert többen még nem dolgozhattak velünk az alapozás idején. A felkészülési összecsapásunkon természetesen azok a fiúk is játszhattak, akik menet közben futottak be hozzánk. A második héten viszont már úgy dolgoztunk, mint rendes „ügymenetben”, vagyis ekkor semmi rendkívülit nem vettünk elő a tarsolyunkból. Szorgoskodtunk, becsületesen tréningeztünk és minden idegszálunkkal a balmazújvárosiakra hangoltunk, előtérbe kerültek a technikai és a taktikai elemek.

Papíron egyszerű

A táblázaton elfoglalt pozíciókból logikusan következik, hogy a kilencedik borsodiaknak meg kell verniük a tizenkettedik, azaz sereghajtó hajdúságiakat. Ez papíron egyszerű vállalkozásnak tűnik, de figyelembe kell venni, hogy a bajnoki főpróbán a balmazújvárosiak diadalmaskodtak Mezőkövesden – igaz, teljesen más a tét nélküli, ha úgy tetszik barátságos találkozó és megint más a bajnoki összecsapás.

Nincs mellébeszélés

– Számunkra csak és kizárólag a győzelem megszerzése az elvárás – hangsúlyozta Radványi Miklós. – Vagyis a képlet ilyen egyszerű, nem lehet mellébeszélni. A 3 ponthoz vezető úton azonban magától értetődően okosan és taktikusan kell viselkednünk a pályán. Hiszem és tudom, hogy bedobjuk azokat az erényeinket, amelyek minket jellemeznek, gondolok mindenekelőtt a zárt védekezésre és a labdaszerzés utáni gyors akciókra. Nagyon sokat számíthat az első gól és persze a helyzetek kihasz­nálása.

A mestert faggattuk a vendégekről is: róluk elmondta, jól ismeri őket és ráhangolásuk során figyelembe vették a videofelvételek megtekintése utáni tapasztalataikat.

– A Balmazújváros taktikus futballt nyújt – folytatta Radványi Miklós vezetőedző. – Védekezésben szívós, kontrákkal operál és játékosai ügyesen oldják meg a rögzített helyzeteket. Mi tökéletesen tisztában vagyunk azzal, hogy mi vár ránk a zöld gyepen, ennek megfelelően futunk majd ki. A gyerekeknek elmondtam, hogy mindenképpen százszázalékos, vagy viccesen még ezen felüli hozzáállást kérek tőlük, no és a már említett három pontot.


[poll id="1530"]


Négy sérültjük van

A hazaiak kerettagjai közül Koszta ezúttal „csak” kispados lesz, hiszen az elmúlt időszakban az utánpótlás-válogatottnál volt kötelezettsége, míg a gólfelelős társai közül Baracskai és Veselinovic szintén csereként vár majd bebocsájtásra. Rajta kívül viszont Novákot vállműtétje, Gohért térdműtétje, Csirmazt szalaghúzódása, Pillárt pedig térdsérülése miatt nem veheti számításba Radványi Miklós vezetőedző.

A strandról mehetnek a meccsre

Azok, akik a múlt szerdától szombatig jegyet vettek a Zsóry Gyógy- és Strandfürdőbe, karszalagjuk bemutatásával ingyenesen tekinthetik meg a Mezőkövesd Zsóry FC – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő élvonalbeli labdarúgó-mérkőzést. A karszalagokat a pénztárakban kell beváltani belépőjegyre és ezekkel a sportcsarnok felőli kapu mögött lehet helyet foglalni.

A kezdőcsapat

A Mezőkövesd Zsóry FC várható kezdőcsapata: Tujvel – Lázár, Hudák, Szeles, Fótyik – Keita, Mlinár – Farkas D., Tóth B., Cseri – Strestik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!