Sport

2017.07.11. 09:36

Kisvárdáról Cseri lett a tizedik új mezőkövesdi játékos

Mezőkövesd - A Mezőkövesd Zsóry FC újabb játékost szerződtetett, az NB II-es Kisvárda támadóját.

Mezőkövesd - A Mezőkövesd Zsóry FC újabb játékost szerződtetett, az NB II-es Kisvárda támadóját.

A Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es labdarúgócsapata hétfőn újabb játékost igazolt. Cseri Tamás a sárga-kékek idei 10. új szerzeménye. A támadó az NB II-es Kisvárda MG együttesétől érkezett, ahol az előző szezonban 36 bajnokin pályára lépve 2 gólt szerzett. A 29 éves játékos – akivel három évre szóló megállapodást kötöttek – Kövesden debütálhat az élvonalban, ugyanis eddig NB I-es mérkőzésen még nem lépett pályára.

A mezőkövesdiek kerete ezzel nem tekinthető véglegesnek, de az biztos, hogy a korábban a dél-borsodiaknál próbajátékon járt másik kisvárdai játékos, Ivancsics Alex nem lesz a kapusuk. A két, szintén korábban próbajátékon járt szlovákiai labdarúgó közül Rajmund Mikus (AFC Nove Mesto nad Vahom) sem lesz kövesdi, de – lapunk információi szerint – az nem zárható ki, hogy Tomás Majtannak (Racing Roma) esetleg szerződést kínálnak.

A kameruniról

Ugyancsak kérdőjeles a 27 éves, kameruni Louise Essengue Eloumou Parfait sorsa, aki legutóbb a tunéziai bajnokságban játszott az Olympique Beja csapatában kölcsönben, a Club Africaintól. A középső középpályásnak az olasz Genoa utánpótlásából indult a pályafutása, a felnőttek között több másod- és harmadosztályú olasz klubban is szerepelt kölcsönben, az elmúlt három esztendőben viszont Tunéziában játszott. Parfait a múlt héten csatlakozott a dél-borsodi gárdához, jelenleg szabadon igazolható, és néhány napon belül dől el, hogy marad-e Mezőkövesden.

De nem ő az egyetlen, akinek még kérdéses a jövője. Hegedűs Dáviddal kapcsolatban korábban azt a tájékoztatást adta a klub, hogy annak ellenére távozhat, hogy élő szerződése van, de ettől függetlenül változatlanul a kövesdiekkel készül. Az előző évadban kölcsönadott játékosok sorsáról megkérdeztük Hagyacki Józsefet, a mezőkövesdi labdarúgócsapatot működtető gazdasági társaság ügyvezető igazgatóját, aki a következőket mondta:

– Csirmaz marad nálunk, Fröhlich és Heffler ügye még nyitott. Engel nem nálunk játszik a most kezdődő idényben, nem kizárt, hogy változatlanul Kazincbarcikán szerepel kölcsönben, míg Vasas G. marad a Nyírbátor labdarúgója.

A távozók közül a lejárt szerződésű Orosz M. az NB II-es Soroksárnál folytatja, Balogh B. – akinek élő szerződése volt, de szabadlistára került – a szintén másodosztályú MTK játékosa lett.

ÉM-BCS


A Mezőkövesd Zsóry FC keretéről

Érkezők: Jakub Brasen (szlovákiai, Dunaszerdahelyi AC), Róbert Pillar (szlovákiai, FK Senica), Novák Csanád (Vasas, legutóbb Gyirmót FC Győr kölcsönben), Paul Keita (szenegáli, AOK Kerkyra), Lázár Pál (csapat nélkül), Vadnai Dániel (MTK Budapest), Köböl Máté (szlovákiai, STC Salgótarján, próbajáték után), Szalai Attila (Rapid Wien), Martin Krnác (szlovákiai, Slovan Bratislava), Cseri Tamás (Kisvárda MG), Csirmaz István (Szolnoki MÁV FC, kölcsönből vissza).

Maradók: Dombó Dávid, Hudák Dávid, Szeles Tamás, Gohér Gergő, Farkas Dániel (szerbiai, magyar), Peter Sulek (szlovákiai), Marek Strestik (cseh, magyar), Lazar Veselinovic (szerb), Baracskai Roland, Tomás Tujvel (szlovákiai), Fótyik Dominik, Tóth Bence.

Kérdéses a sorsuk: Hegedűs Dávid (szabadon igazolható), Fröhlich Roland (Ceglédi VSE, kölcsönből vissza), Heffler Norbert (Balmazújváros KGY, kölcsönből vissza, szabadon igazolható), Louise Essengue Eloumou Parfait (kameruni, Olympique Beja).

Távozók: Molnár Gábor (Puskás AFC), Stipe Bacelic-Grgic (horvát, Puskás AFC, kölcsönből vissza), Branko Pauljevic (szerb, magyar, Puskás AFC, kölcsönből vissza), Sós Bence (Debreceni VSC, kölcsönből vissza), Vági András (Paksi FC, kölcsönből vissza), Ulysse Diallo (mali-i, Puskás AFC, lejárt a szerződése), Tarmo Kink (észt, lejárt a szerződése, ?), Orosz Márk (lejárt a szerződése, Soroksári SC), Egerszegi Tamás (lejárt a szerződése, ?), Balogh Béla (szabadon igazolható, MTK Budapest), Marko Dinjar (horvát, magyar, szabadon igazolható, ?), Czuczi Márton (szabadon igazolható, ?), Rácz Ferenc (ETO FC Győr, kölcsönből vissza, szabadon igazolható, ?), Rybansky László (Békéscsaba 1912 Előre, meghosszabbított kölcsönadás), Vasas Gergő (Nyírbátori FC, meghosszabbított kölcsönadás), Engel Alex (Kazincbarcikai SC, meghosszabbított kölcsönadás?)


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!