Sport

2017.07.06. 09:45

Döntetlen a Vodafone Kupa nyitónapján Miskolctapolcán

Miskolc - A budapesti világbajnokságra készülő magyar női vízilabda-válogatott nem bírt Ausztráliával.

Miskolc - A budapesti világbajnokságra készülő magyar női vízilabda-válogatott nem bírt Ausztráliával.

Vodafone Kupa néven szerdán két mérkőzéssel felkészülési női vízilabda­torna kezdődött Miskolctapolcán. A nyitónapon, az első meccsen az Amerikai Egyesült Államok könnyedén, 15 gólos különbséggel győzte le Új-Zéland válogatottját.

Elmaradtak a várakozástól

A szerdai második összecsapáson Magyarország szállt vízbe a miskolctapolcai strandfürdőben, Ausztrália ellen. A mieink az elején egy picit elmaradtak a várakozástól, védekezésben és támadásban sem ment a csapatnak. Ráadásul az auszik az első emberfórjukat rögtön gólra váltották Gofers révén (0-1), majd nem sokkal később Buckling volt eredményes (0-2) és duplázta meg ezzel a zöld-sárga sapkások fórját. Hogy mennyire nem volt magas fordulatszámon a magyar csapat, azt Antal D. kapufán csattanó büntetője is jelezte, örömöt csak az hozott, hogy nem sokkal később Szűcs G.-nek egy jó lövéssel sikerült szépítenie (1-2).

A második negyed remek magyar találattal indult, Bujka centerből vágta a kapu bal alsó sarkába a lasztit, és ragadtatta tapsra a drukkereket (2-2). A hazaiak öröme azonban nem tartott sokáig, mert előbb Webster egy újabb ausztrál emberelőnyt értékesített (2-3), majd ezt követően Gofers akciógólt jegyzett (2-4). A különbséget előbb Gurisatti csökkentette (3-4), majd Keszthelyi egyenlített (4-4), aztán ugyanő szerzett egy elsőre nem egyértelmű találatot, amit kisebb tanácskozó szünet után láttak a gólvonalon túl jutottnak a játékvezetők (5-4). Ezzel először vezetett a meccs folyamán a magyar együttes, de hamar jött az ellenfél válasza, újra ember­előnyből, a remekül játszó Gofers kezéből (5-5), így két játékrész után döntetlenre állt a meccs.

Elhibázott lövések

A harmadik negyed egy jó ideig a kapusok teljesítményéról szólt, hosszú percek teltek el, amíg elmozdultak a félidei eredményről a csapatok. Webster vágott be egy újabb fórt (5-6), de az ezt követő ellentámadásból, Szűcs G. akcióból egalizált (6-6). Egy perc múlva Gurisatti találatával ismét a magyarok vezettek (7-6), majd a negyed utolsó előtti minutájában Keszthelyi is betalált (8-6). Ezután újra Webster emberfóros gólja következett (8-7), ez volt az ausztrálok immáron ötödik (!) létszámelőnyből elért találata.

A zárójátékrész elején Gofers negyedszer is betalált, ezúttal egy szép ejtést láthattunk tőle (8-8), és mivel Webster sem akart lemaradni tőle, ő is beverte a negyediket (8-9).

Izgalmak a hajrában

A folytatásban Antal D. értékesített egy emberelőnyt (9-9), miközben elkezdett cseperegni az eső a nyitott medence felett. Valamivel több mint két perc volt hátra, és az izgalmak, időkérések, valamint elhibázott magyar lövések, így döntetlennel zárult az összecsapás.


Jegyzőkönyv

Magyarország – Ausztrália

9-9 (1-2, 4-3, 3-2, 1-2)

Miskolctapolca, 200 néző. V.: Waldow (új-zélandi), Mustata (román).

Magyarország: Gangl – Bujka (1), Szűcs G. (2), Czigány, Szilágyi, Csabai, Keszthelyi (3). Csere: Antal D. (1), Gurisatti (2), Takács O., Illés, Tóth I. Szövetségi kapitány: Bíró Attila.

Ausztrália: Ynaitsas – Gofers (4), Buckling (1), Halligan, Bishop, Ridge, Webster (4). Csere: Williams. Szövetségi kapitány: Sakis Kechagias.

Gól emberelőnyből: 2/4, ill. 5/7.

Gól büntetőből: 0/2, ill. 0/0.


A nap másik mérkőzésén:

  • Amerikai Egyesült Államok – Új-Zéland 18-3 (4-0, 4-2, 5-0, 5-1).
  • A csütörtöki program

  • 18.00: Amerikai Egyesült Államok – Ausztrália
  • 20.00: Magyarország – Új-Zéland

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!