Sport

2017.06.08. 17:27

Tizedik Eb-jére készül Kovács Attila Gábor

Miskolc - A jubileumi eseményére hangol a miskolci rádió­s tájfutó.

Miskolc - A jubileumi eseményére hangol a miskolci rádió­s tájfutó.

Az előző kilenc Európa-bajnokságáról, egy kivételével, rendre érmet hozott haza. Eddigi Eb-termése: egy arany, öt ezüst és öt bronz. Szeptemberben ismét éremért hajt majd Litvániában, bár a nemzetközi mezőny nagyon sűrű, s itthon csak hét rádiós tájfutó verseny van. Ezért felkészülésében fontos szerepet kapnak a hazai tájfutó viadalok. Május közepén a Nyírség-Szabolcs Kupa mindhárom futamát, pünkösdkor pedig a Homokháti Jonathermál Kupa háromnapos versenyt is megnyerte az M65 kategóriában. Idei első rádiós eseményét a Mecsekben, a néhai világbajnoki ezüstérmesünk emlékére rendezett Weisz János-emlékversenyen vívta. Itt a sprintet és a foxoringot nem, csak a két klasszikus vb-számot gyakorolhatták a sportolók.

Váralja környékén az URH-pálya rendkívüli nehézségét érzékelteti, hogy egyeseknek még a háromórás szintidő is kevésnek bizonyult. A közel kétórás ideje az M60-as kategória második helyére lett elegendő, s mivel a másnapi RH-összecsapáson is a második legjobb időt futotta, összetettben ezüstérmet nyert.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!