Sport

2017.06.11. 13:45

Szoros futamon vívta ki a részvételt az idei Nemzeti Vágtán Éles Virág

Hernádnémeti - Zsinórban negyedszer lesz ott a budapesti versenyen a kis huszár.

Hernádnémeti - Zsinórban negyedszer lesz ott a budapesti versenyen a kis huszár.

Vasárnap rendezték meg a Nyírségi Vágtát – ami a Nemzeti Vágta dögei előfutama –, ahol a kishuszár versenyen ismét rajthoz állt Hernádnémeti színeiben Éles Virág Robika nevű pónijával. A 13 éves kislány tavaly is a dögei futamon kvalifikálta magát a budapesti nagy döntőre, és úgy tűnik, ez a verseny jó ómen számára, hiszen most is nyerni tudott.

Izgalmas befutó

– Kicsit, sőt sokkal izgalmasabb volt az idei dögei futam, mint tavaly. Jól felkészített lovakkal és tehetséges fiatalokkal kellett megmérkőznie Virágnak, az előfutamban simán nyert, de a döntő már szorosra sikerült. Az utolsó kanyarban még egy másik kislány vezetett, de a célegyenesben Virágék lehajrázták, és elsőként haladtak át a célvonalon – meséli az izgalmakat Szoboczkiné Óvári Mónika, a kislány edzője.

Az edző szerint Virág nagyon érett és profi versenyzést mutatott be, pontosan tudta, mennyi van még Robikában, nem erőltette, hogy a kanyarban próbáljon külső íven előzni, mert tudta, hogy a lova le bírja hajrázni az egyenesben az ellenfelét.

– Virág félelmetesen kitartó, nagyon komoly edzésmunka van a folyamatos jó eredmények mögött, mindennap hajnalban kel, napi kétszer vannak edzésben, ha a rossz idő miatt nem tudja a kirótt edzésmunkát elvégezni, azonnal hív, hogy mit csináljon helyette. Felnőtteknek is becsületére válna ez a céltudatosság – mondja Mónika.

A cél az volt, hogy már a nyár elején kvalifikálja magát Virág a Nemzeti Vágtára, így most görcs nélkül telhet a nyár. Persze további versenyekkel, hiszen a hétvégén például egy ügyességi megmérettetésen vesz részt. Az edző bevallása szerint azért van teher a kislányon, hiszen egy ötödik, majd egy harmadik hely után tavaly a dobogó második fokára állhatott fel a nagy döntőn, ahol már akkor esélyesként tartották számon, így most mindenki azt várja tőle, hogy megnyerje az idei kishuszár vágtát.

– Próbálunk ezen nem gondolkodni és nyugodtan készülni, szerencsére rengeteg segítséget, támogatást kapunk – tette hozzá.

ÉM-HI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!