Sport

2017.06.07. 10:36

Molnár Gábor érték, akit nem herdálna el a Mezőkövesd Zsóry FC

Mezőkövesd - Egyelőre sok a kérdőjel az NB I-es dél-borsodi futballcsapatnál.

Mezőkövesd - Egyelőre sok a kérdőjel az NB I-es dél-borsodi futballcsapatnál.

Amint arról már írtunk, a jövő héten, június 15-én kezdi a nyári felkészülést a Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es labdarúgócsapata. A futballisták jelenleg a szabadságukat töltik, míg a klubvezetés tárgyal a keret jövőbeni tagjaival – is. A dél-borsodiaknál eddig egyetlen új ember érkezését jelentették be, aki nem más, mint a szlovák Jakub Brasen, aki a dunaszerdahelyi DAC mezét cseréli kövesdire.

Van, akivel dolgozna

Radványi Miklós alakulatából négy futballistának, S­­tipe Bacelic-Grgicnek (horvát, Puskás Akadémia), Branko Pauljevicnek (szerb, Puskás Akadémia), Sós Bencének (Debreceni VSC) és Vági Andrásnak (Paksi FC) lejárt a kölcsönadási szerződése, így nekik meg kell jelenniük kölcsönadó klubjuknál. Lapunk előbb az ő sorsukról kérdezte Hagyacki Józsefet, a Mezőkövesd Zsóry FC szakmai ügyekben felelős ügyvezetőjét.

– Ezen játékosok esetében elsősorban a klubjuk dönt arról, hogy mi lesz a továbbiakban. Azt azonban nem titkoljuk, hogy a négy labdarúgó között van olyan, akivel a vezetőedzőnk a jövőben is szívesen dolgozna együtt – fogalmazott a klubirányító.

A borsodiaknál van egy olyan lista is, amelyen azon játékosok vannak, akik az előző évadban máshol fociztak: Csirmaz István Szolnokon, Engel Alex Kazincbarcikán, Fröhlich Roland Cegléden, Heffler Norbert Balmazújvárosban, Rácz Ferenc Győrben, Ribánszki László (kapus) Békéscsabán, Vasas Gergő (kapus) Nyírbátorban, és a szerb-magyar Mihailo Milutinovic Kozármislenyben. Nekik a jövő héten meg kell jelenniük a felkészülés kezdetén, és majd utána derülhet ki, hogy ki folytatja Mezőkövesden, és ki máshol.

Kettőt szerződés köt

További hét focista esetében az a hír járja, hogy biztosan elköszönnek a tavalyi újonctól. Közülük kettőről, Tarmo Kinkről és Marko Dinjarról lapunk egy hete megírta, hogy nem maradnak Mezőkövesden, az országos sportsajtó viszont biztosra veszi Lazar Veselinovic, Tóth Bence, Orosz Márk, Ulysse Diallo és Dombó Dávid eligazolását is. Ezen „ötösfogat” tagjai közül Veselinovicot és Dombót jelenleg szerződés köti a kövesdiekhez, valamint a másik három labdarúgó ügye sem „vegytiszta” pillanatnyilag, ám Hagyacki József egyelőre nem kívánt tényeket, egyéb információkat megosztani a felsorolt játékosokról.

A következő téma Molnár Gábor ügye volt. Marad? Megy? – kérdeztük Hagyacki Józsefet.

– Molnár Gábor értéke a csapatunknak, és hosszú távú, élő szerződéssel rendelkezik – mondta Hagyacki József. – Minden klub úgy van vele, hogy aki érték, azt nem szeretné elherdálni, természetesen mi sem. Gábor jó szezont zárt, így érthető, hogy van iránta érdeklődés, az, hogy mi lesz a sorsa, heteken belül eldőlhet. Most, június elején még azt az időszakot éljük, amikor sok minden képlékeny, persze az lenne az ideális, ha a felkészülés kezdetére 70-80 százalékban már összeállna az a keret, amely majd nekiindul július közepén a bajnokságnak, amelyet szakvezetőnk elképzelt.

Amint azt az elején jeleztük, új jövevény keddig Jakub Brasen volt, ám hallani arról, hogy az előző évadot Gyirmóton befejező Novák Csanád a Kavicsos-tó partján köthet ki.

– A múltban sem tettem és most sem szeretnék kommentálni semmilyen sajtóhírt, hogy annak van-e bármilyen alapja. Amikor megegyezünk valakivel, azt a hivatalos formában be fogjuk jelenteni – szögezte le Hagyac­ki József.


A szakmai elvárásról

Az Észak-Magyarországnak a múltkor hosszabb interjút adott a vezetőedző, Radványi Miklós, aki akkor arra a felvetésre, hogy milyen helyezést vár majd az új évadban az együttestől, azt nyilatkozta: stabil középcsapatot építene a Mezőkövesdből.

– A biztos bennmaradás kivívása az elvárás, ami nem zárja azt ki, hogy egy stabil középcsapat legyünk – tette hozzá ehhez a témához Hagyacki József, megjegyezve: szeretnék elkerülni azt a helyzetet, ami az idén adódott, hogy szinte az utolsó percig kellett azon izgulni, hogy sikerül-e meghosszabbítani az élvonalbeli tagságot.

Az NB I 2017/2018-as évadára a nevezési határidő június 6., 12 óra volt, s amint megtudtuk, a kövesdiek elküldték indulási szándékukat a szövetségbe, megtették az ehhez szükséges lépéseket.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!